Alt til din cykel

brug de forskellige alt til din cykel tips

Noget af det bedste ved at have en hobby er, at man kan dyrke og oparbejde den. Man kan tilkøbe lækkert udstyr, man kan pudse og polere, man kan fordybe sig og få ro til hovedet.

Det allerbedste ved en hobby som eksempelvis cykling er, at motion er en del af hobbyen.

Vi ser her nærmere på 3 udstyrsdele til dig, som elsker at cykle, og vi kigger på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal investere i den enkelte del. Vi starter med den absolut vigtigste – nemlig cyklen. Derfra går vi til dækkene og slutter til sidst af med at se på, hvilken saddel der er bedst for dig.

Cyklen

Er du bidt af cykling, så er du garanteret også bidt af cykler i det hele taget.

Har du mulighed for at investere i en rigtig god cykel, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Der findes forskellige cykler, der egner sig til forskellige typer af cykling. Der er både landevejscykler, racercykler, mountainbikes og motionscykler. Cyklerne til de forskellige discipliner varierer, og der er forskellige ting, du skal fokusere på alt afhængig af disciplinen.

Når du først har sat dig fast på en bestemt disciplin, kan du dykke ned i de forskellige cykeltyper og blive klogere på, hvad der adskiller dem, og hvad der er særligt vigtigt inden for de forskellige discipliner.

Punkterfrie cykeldæk

Uanset hvilken type cykling du nyder – og dermed også hvilken type cykel du er på udkig efter – er det rigtig smart at have vedligeholdelsesfrie dæk i høj kvalitet. Uanset om du cykler på landevej eller i skoven, kan det spare dig for meget bøvl, hvis du investerer i et par punkterfrie dæk. Som navnet antyder, kan punkterfrie dæk ikke punktere. Det gør både, at du får en mere sammenhængende træning uden uventede stop, og at du ikke behøver at fokusere så meget på, om dit lappegrej er up to date, hver gang du cykler en tur.

Endvidere vil du sandsynligvis også ende med at spare penge – både på selve lappegrejet og på dækkene, som du ikke skal skifte helt så ofte. Selvom punkterfrie dæk ikke kan punktere, bliver de stadig slidt og skal skiftes med tiden. Det sker bare ikke helt så jævnligt som ved andre dæk.

Saddel

Slutteligt skal vi se på sadlen. Sadlen er det, som du sidder på under hele turen, og som derfor skal have en vis grad af komfort. Når det så er sagt, er det sjældent komfort, man forbinder med en cykelsaddel. Den er ofte hverken blød eller decideret rar at sidde på. Men sørger du for at vælge en saddel, der passer til både dig og den type cykling, du praktiserer, så er du i det mindste kommet et skridt på vejen.

Med den rigtige cykel, de rigtige dæk og den rigtige saddel er du rigtig godt klædt på til mange gode cykelture på de danske veje og stier.