Populære racercykler

Racercykel

Dette er det problematiske spørgsmål, som du kan stå med, hvis du netop er begyndt at ville gøre mere ud af cykling.

En racercykel er ikke nødvendigvis kun for dig, der vil dyrke cykling som en sport, men også for dig, der er glad for motion og bare gerne vil have det bedste af det bedste.

Men hvordan i alverden finder du den rette racercykel, hvis du først lige er begyndt at kigge efter en. Det er altid svært at være en nybegynder og skulle starte af på den rigtige fod, men forhåbentlig kan denne guide hjælpe dig med at komme godt fra start.

Populære cykler

Hvad skal jeg være opmærksom på, inden jeg køber en racercykel?

Når du skal købe en cykel, skal du tage højde for cyklens geargruppe – de ting, der hjælper dig med at bremse, køre og skifte gear – og kigge på fire forskellige ting: Udseende, vægt, funktionalitet og levetiden.

Udseendet er den ting, som du kan gå mindst op i som nybegynder. Udseendet af din geargruppe tjener hovedsaligt æstetiske formål, så du behøver ikke at bekymre dig voldsomt om det – medmindre du går meget op i designet af din fremtidige cykel. Du løber derfor ikke nogen stor sikkerhedsrisiko ved at ignorere udseendet.

Vægten bliver diskuteret længere nede.

De vigtigste aspekter, som du bør være opmærksom på er uden tvivl cyklens funktionalitet og levetid. Funktionaliteten relaterer sig til, hvor let du kan skifte gear.

Hvor let er det? Hvor lang tid går der fra gearskiftet og til, at du faktisk kan mærke skiftet i cyklen? Billige cykler har ofte et mere upræcist skift i gear, hvor gearet kan skifte lidt frem og tilbage, imens de dyrere cykler er mere præcise.

Endelig bør du selvfølgelig få noget for pengene, og derfor er cyklens levetid vigtig. Racercykler kan koste flere tusind kroner, så de har bare at være alle pengene værd.

De skal kunne holde længe, så du ikke skal ud og bruge endnu flere penge igen om et par år. Hvis du vil sikre dig en lang levetid for din cykel, skal du huske at vedligeholde den med for eksempel smøring og cykelvask.

Hvilken størrelse og vægt skal min racercykel have?

Racercykler, der vejer under 12 kilo plejer at være fine for en begynder. Generelt behøver du ikke bekymre dig meget om cyklens størrelse, udover at du skal kunne sidde behageligt på den. Følg alle de almindelige huskeregler for cykelkøb: Du skal kunne nå jorden med fødderne.

Det er en gammel myte, at en racercykel skal være så let som muligt. Især hvis du blot skal bruge den til at cykle ture eller komme til og fra arbejde. Her kan du med fordel finde inspiration blandt de populære Trek racercykler.

Skal jeg gå efter høj komfort?

Racercykler kan virke en tand mere ubehagelige, hvis du er en nybegynder, da de er designet på en anden måde end almindelige cykler.

Styret sidder lavere, så du skal bøje dig længere frem, og dækkene er smallere. Fokusset for racercykler er fart og ikke nødvendigvis et højt niveau af komfort.

Det bedste, du kan gøre, er at prøve forskellige cykler af og vælge den, som du selv føler dig bedst tilpas på. Du skal bruge cyklen ude i trafikken, så det er vigtigt, at du ikke vælge en cykel, der gør dig utilpas og dermed usikker. Du skal føle dig i kontrol gennem hele cykelturen.