Din komplette købsguide til en god varmepistol

køb den bedste varmepistol til hjemmet

En varmepistol er et utrolig smart værktøj, som kan bruges til mange ting derhjemme. Det er noget, som alle hjem bør have. Til dem der ikke ved helt præcist, hvad en varmepistol er, så er det lidt ligesom en hårtørrer: Den blæser utrolig varmt luft ud, som egentlig kan fjerne blandt andet lim og gammel maling, samt svejse rør sammen grundet den høje temperatur.

Hvis du ikke allerede før tænkte, at du skulle have en varmepistol, gør du garanteret nu. Men der er nogle ting, som man skal tage stilling til først; Den fås blandt andet i flere størrelser og ofte med forskellig styrke.

Populære varmepistoler

Hvor stor en effekt skal min varmepistol have?

Afhængig af hvad man skal bruge den til, kan man også vælge forskellige styrker. Hvis den bare skal bruges til at smelte lidt maling, behøver den altså ikke have en effekt på 1800W. Men hvis man regner med at bruge den til lidt af hvert, skal man lidt højere op. Det siges, at en god varmepistol har en effekt på cirka 1800W – så kan man gøre det meste, og man behøver ikke gå på kompromis. Man kan dog sagtens vælge en med mere watt for at være på den sikre side!

Se også: gode varmekanoner

Hvor høj en temperatur skal den kunne varme op til?

Igen kommer dette svar an på, hvad den skal bruges til. Skal den bare fjerne lidt limrester og lignende, så skal den altså ikke kunne det helt store. Men hvis man gerne vil have en varmepistol, der kan lidt af hvert, bør man vælge det sikre valg – en med en relativ høj temperatur. Man bør i hvert fald gå efter en, som kan varme mindst 300 grader.

Dog er det faktisk vigtigt her, at det er en justerbar temperatur – altså at den har forskellige indstillinger. Hvis den har en konstant temperatur, vil du hurtigt finde ud af, at den ikke kan bruges til særlig meget. Hvis man har en konstant temperatur på 300 grader, er der en masse opgaver, som den ikke kan løse – er temperaturen derimod konstant på 600 grader, er der også en masse småjobs, den ikke kan ordne. Man kan derfor med fordel vælge en, der har en justerbar temperatur mellem 300-600 grader.

Hvilke andre funktioner bør min varmepistol have?

Det er vigtigt, at en varmepistol har et praktisk greb, så den er behagelig og sikker at holde på – den skal være nem at håndtere så at sige.

Hvis man ved, at man kommer til at bruge den i lang tid ad gangen, er det også en stor fordel, at den vejer lidt, samt at det er en varmepistol på batteri. Så slipper du nemlig for at blive hindret af for korte ledninger, eller at de er i vejen.

Derudover er det vigtigt, at den ikke overopheder, men det er efterhånden de færreste, som gør det. Det er dog værd lige at tjekke en ekstra gang.

Hvor kan jeg købe en billig varmepistol på tilbud?

Jo flere funktioner den har, jo dyre bliver den naturligvis også. Man kan dog godt sige, at man godt kan få en god til mellem 300-600 kroner. Man kan forsøge at finde en billig varmepistol på tilbud online, hvor man har det største udvalg og de mest konkurrencedygtige priser.