Pava rustbeskyttelse – Hvad er og hvorfor noget for dig? (Guide)

Pava rustbeskyttelse? Hvad er og hvorfor noget for dig (Guide)

Vores danske vejr er ikke ideel til biler, hvor især vinteren kan være nedslidende. Derfor har vi rustbeskyttelse til biler, og du undrer dig måske om Pava rustbeskyttelse kan betale sig eller er den bedste rustbeskyttelse?

Det korte svar er et ja – Det kan godt betale sig at investerer i undervognsbehandling af din bil. Vores klima her i Danmark er utrolig omskiftelig og giver en høj luftfugtighed. Vejret er med til at tære på bilens karosseri, hulrum, undervogn med mere(med mindre du køber en bil i aluminium).

Det koster omkring 3-4000 kr. at få Pava rustbehandling, som du hurtigt og nemt kan få gjort ved f.eks. Holbæk PAVA Center i Holbæk, Jyderup og Tølløse hvis du bor i dette område. Alternativt skal du selvfølgelig bruge en Pava forhandler i Århus, Hillerød, Hjørring, Kolding, Køge eller det sted i landet, hvor du bor.

Hvornår du skal bruge rustbeskyttelse?

Jo tidligere du beskytter bilen, jo bedre. Pava rustbeskyttelse er den bedste investering når din bil ikke er angrebet af dannet fugt, som giver den begyndende rust. Derfor er det altid en god ide, enten at få en undervognsbehandling og rustbeskyttelse med i handlen, når du køber en ny bil (og brugt), eller få det gjort selv ved et lokalt Pava center.

Få rustbeskyttelse nemt & hurtigt hos Autobutler


indhent 3 tilbud på rustbeskyttelse

Hvad er Pava rustbehandling?

Rustbehandling kommer i forskellige former, hvor Dinitrol og Pava er det mest brugte. Her er en komplet behandling af bilens hulrum, hjulkasser, døre og undervogn den mest effektive form.

Pava rustbeskyttelse bliver sprøjtet på i flydende form. Det lægger sig som en beskyttende ”hinde” på bilens dele såsom undervogn, hulrum med mere. Disse steder er, hvor der ofte dannes fugt og giver rusten.

Beskyt din bil fra start af som den gode investering for bilens levetid. Og efter årrække bør du give bilen en ny Pava behandling.

https://youtu.be/Z-NMbliasBw

Hvordan foregår en rustbehandling?

Processen foregår ved, at værkstedet/centret først kontroller bilens tilstand.

Klargøring som nok er det vigtigste for rustbehandlingens egenskab, gøres ved afmontering af hjul, bundplader, inderskærme, gummipropper, rensning og afdækning. Pava beskyttelsen skal kunne nå ud i alle hulrum i bilen, hvilket kan kræve at der bores huller.

Rustbeskyttelsen bliver sprøjtet ind i alle hulrum ved døre, paneler, vanger m.m. Undervognen får det slidstærke rustbeskyttelses produkt og til sidst, bliver bilen vasket og tørret.

Behandlings typer?

Pava tilbyder dig tre forskellige behandlingstyper:

  • Komplet behandling: Den bedste behandling som ”klarer” hele bilen, og dèn du bør bruge ved nye biler eller næsten nye biler.
  • Vedligeholdelses behandling: En rustbeskyttelses behandling som opfølgning til biler der allerede har fået regelmæssig beskyttelse.
  • Special behandling: En behandling til 3 – 5 år gamle biler der ikke har fået behandling før.

Din bil vil lugte en rum tid efter behandlingen, og lugten kan blive hængende i adskillige uger. Du kan også opleve at bilen ”sveder” om sommeren, hvor rustbeskyttelsen bliver lidt opløst af varmen.

Se også: Tips til vedligeholdelse af bil

Hvorfor Pava rustbeskyttelse?

Hvorfor du skal bruge rustbeskyttelse? For at forlænge levetiden af din bil og i den sammenhæng, spare penge på den lange bane.

Bilens værdi vil selvfølgelig også blive bevaret bedre, hvis bilen ikke er angrebet af rust.

Hvis du køber en ny bil, så skal den nok også udskiftes indenfor en årrække, som økonomisk, ofte er det smarte træk i forhold til brugtvognsgarantien.

Biler kommer med fabriksgaranti men rustbehandlingen følger ikke med. Her kan Pava tilbyde en garanti mod gennemtæring af rust, som gør at fabriksgaranti også er intakt.

Husk at beholde dine kvitteringer for behandlinger. Det kan være et redskab til at bevare salgsværdien, hvis du engang skal skille dig af med bilen.