Rene vinduer? Gør det på denne måde

hvordan får du rene vinduer i boligen?

Du kender til problemet med beskidte ruder, især ovenpå et hårdt efterår og vinter med blæst, regn og endnu mere blæst. Det at holde vinduerne rene kræver en noget arbejde især på disse årstider. Og det værste ved at skulle gøre sine vinduer rene, er at undgå de irriterende striber.

Hvordan får du hele med så du netop undgår de trælse striber?

Det er hvad du får tips til her, så du holder et rent vindue og samme fremgangsmåde bruges til boligens spejle.

Rene vinduer kræver at du bruger koldt vand

Det er selvfølgelig mest komfortabel at bruge varm vand når du skal rense dine vinduer, især på de kolde årstider. Det er dog ikke den bedste fremgangsmåde, for vandet fordamper hurtigere. Det ødelægger den gode aftørring med skraberen.

Derfor skal du bruge koldt vandt og holde vinduet godt vådt. Og så slipper du for en fordampning der forpurrer vaskningen.

Se også: Montering af vinduer?

Sæbe produkt betyder ikke alverden

Mange tror at man skal bruge speciel sæbe. Men faktisk er sæben eneste opgave, at løsne fedtet og det er den primære ingrediens i alle sæber. Derfor kan du stort set bruge alt.

Så længe du bruger sæbe der indeholder tensider, som du læse mere om her, så er du good to go. Gamle husmands råd om eddike syre eller specielle dyre sæber er bare myter, for alle snavsede flader skal bare løsnes med tensider.

Brug en spand vand med f.eks. 5 liter vand og hæld lidt opvaskemiddel i (bagefter, så det ikke skummer op), og hvis der er rigtig meget skidt som fugleklatter eller andet, kan du bruge kraftigere midler som salmiakspiritus. Hvilket er en blanding mange taxi chauffører bruger til deres hyrevogne.

Skraberen er det svære

Det sværeste for få de perfekte rene vinduer eller spejle, er teknikken med skraberen. Brug lange bløde bevægelser der fastholder skraberen på ruden hele tiden. Derved slipper du for at lave de irriterende render.

Se videoen her hvordan du gør det, for teknikken skal være på plads.