Spartelmasse til huller og ujævnheder

køb spartelmasse til vægge

Når du skal udføre opgaver i hjemmet, hvor du ønsker at udbedre ujævnheder på overflader og vægge, har du brug for spartelmasse. Dette er et populært produkt, som kan anvendes til både store og små opgaver. Der er flere elementer, du skal være opmærksom på, når du skal købe den rette produktudgave til dine opgaver. Der vil blandt andet være forskel på, hvilke type materiale og overflade du har behov for at spartle.

Herunder bliver du guidet igennem alle de praktiske forhold, du skal kende til for at kunne købe den bedste produktudgave til dine arbejdsopgaver i hjemmet.

Spartelmasse betegnes også som polyfilla.

Populære produkter

Hvilke udgaver og typer findes der af spartelmasse?

Markedet for spartelmasse er bredt, og du finder forskellige typer af dette produkt. Du kan finde følgende produkttyper:

  • Færdigblandet udgave
  • Pulverbaseret udgave
  • Tube udgave

Det er omfanget af dine arbejdsopgaver, som er med til at afgøre, hvilken type af produktet der vil være det rette valg for dig. Til de helt små opgaver kan det være en økonomisk og praktisk fordel at vælge tube udgaven. Den er nem og enkel at arbejde med, og du undgår at købe en større spartelmasse, end du har behov for.

Derudover afhænger valget også af kvalitet og økonomi.

De færdigblandede udgaver købes i større plastikbøtter med håndtag. Denne udgave er beregnet til de omfangsrige opgaver i hjemmet, hvor der er behov for at udjævne større flader. I denne forbindelse har du brug for at anvende en rulle, så du kan skabe det mest ensartede og jævne resultat.

Er det første gang, du står overfor at spartle, kan det være en fordel at vælge den færdigblandede udgave fremfor den pulverbaserede.

Er du derimod erfaren med denne type arbejdsopgave i hjemmet, kan du spare penge ved at vælge pulverudgaven, som skal blandes op med vand før anvendelse med spartler.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med køb?

Når du skal købe det helt rette produkt til dine arbejdsopgaver, skal du kende til det materiale, som spartelmassen skal bruges på. Du finder produkter, som er beregnet til akryl, gips, cement samt træ og metal. Når du skal udbedre store flader, har det stor betydning for virkningen samt resultatet, at du vælger produktudgave i forhold til materiale.

Skal du spartle på gips, skal du for eksempel bruge enten gips- eller sandspartel. Som hovedregel skal du altid benytte dig af sandspartel, når du arbejder på en pudset væg. Skal du dække dybe huller i væggen, er det en fordel at benytte dig af en grov udgave.

Den fine udgave kan benyttes som finish.

Til de små opgaver i hjemmet finder du universal udgaver i tubeform. Her kan du vælge denne udgave og anvende massen på flere materialer.

Du skal være opmærksom på følgende forhold, når du skal købe spartelmasse:

  • Mængde (produkterne er angivet i hhv. ml. samt l.)
  • Udgave (færdigblandet, pulver eller tube)
  • Materialeoverflade
  • Tilbehør (til fuldspartling har du brug for en rulle for at opnå et flot resultat)
  • Farve

Når du skal købe dette produkt, skal du først og fremmest vælge efter omfanget af overfladen, du skal arbejde med. Dernæst skal du købe produktet i forhold til dit praktiske kendskab og erfaring med polyfilla. Der er ingen grund til at ville spare penge på at vælge den pulverbaserede form, hvis det er første gang, du står overfor en fuld spartlingsopgave. Her kan det både praktisk og økonomisk svare sig at købe en færdigblandet udgave, hvor du er sikker på, at kvaliteten er i top for produktet.

Den tubebaserede udgave er designet med en tætsluttende top, så du kan bruge din pollyfilla over flere omgange, uden at den udtørrer.

Hvor kan jeg købe billig spartelmasse?

Generelt er polyfilla et billigt produkt, uanset hvilken udgave og type du har brug for. Der vil ikke være de store prismæssige udsving i forhold til valg af producent og mærke.

Du finder et stort udvalg af polyfilla online, f.eks. på spartelmasse.dk, hvor du har mulighed for at vælge mellem forskellige mærker. De forskellige producenter giver dig også mulighed for at kunne vælge det rette produkt i forhold til farve. Du finder polyfilla i både sort, grå samt hvid. Du finder også polyfilla til udendørs opgaver, hvis du søger på det online.