Find den rigtige brændekløver til dit behov

Hvilken brændekløver er bedst?

Hvis du skal kløve meget brænde til vinteren eller måske til salg, kan du vælge den hårde metode med en økse, mukkert, savbuk, Kindling Cracker m.m. Du kan også vælge den noget nemmere og dyre metode med en brændekløver(også omtalt som en brændeflækker).

En kløver giver dig den nemme måde at kløve brændet inden træet lægges til tørre. Her finder du forskellige hydrauliske brændekløvere på benzin eller elektricitet. Helt ligesom typerne adskiller sig ved at være vandretliggende eller opretstående.

En el kløver er mindre og ofte vandretliggende med 1500 Watt motorkraft. Men dog ganske effektiv til almindelig husejer. Hvor en benzin brændekløver ofte klarer længere træ med et pres på flere tons. Kløveren med benzinmotor er ofte beregnet til mere professionel brug, og logisk nok egnet til at tage med i skoven i 2022.

3 bedste brændekløvere


køb Stående brændekløver AL-KO LSV 550/6

AL-KO LSV 550/6


Til butik


Køb Texas brændekløver bedst i test

Texas Power Split


Til butik


køb Al-ko liggende brændekløver

AL-KO LSH 520/5


Til butik

Køb online?

Hvis du vil satse på den bedste pris, finder du ofte den lavere pris online. Webbutikken har ikke samme udgifter i forhold til fysiske butikker i forhold til husleje, personale og mange andre udgifter. Dog har de fleste byggemarkeder også online salg, for levering til døren er også en stor fordel i forhold til at skulle hente varen selv.

Hvilken brændekløver skal du købe?

Da der findes forskellige typer, mærker og priser skal du selvfølgelig afdække dit behov først og fremmest. Hvis du kun skal kløve brænde et par gange om året, vil en el brændekløver nok være rigelig. Dog skal du også kigge på ting som kapacitet, kløvelængde, motor størrelse, vandret, lodret og hvad med ergonomien. Ergonomi med passende arbejdsstilling giver en bedre sikkerhed. Du kan med fordel kigge på udvalg af bedste brændekløvere i en af de mange forskellige brændekløver test, hvor Alko, Güde, Texas, Scheppach, Kellfri, Selekta, MTD og andre brands er populære.

Populære trækløvere 2022

Kindling Cracker Original Brændekløver jern, sort

DKK801,00
Til Butik

Kindling Cracker King Brændekløver jern, sort

DKK1.271,00
Til Butik

AL-KO Brændekløver LSV 550/6

DKK4.495,00
Til Butik

Power Split 720V

DKK4.999,00
Til Butik

Power Split 830V

DKK4.999,00
Til Butik

Power Split 820V

DKK5.499,00
Til Butik

Køb en Texas brændekløver

Typer af brændekløvere?

Brændekløvere inddeles ofte i den lille elektrisk model der kan klare op til 6 tons. Mellem modellen har kapacitet på 6-10 tons, hvor de store benzindrevne modeller har kapacitet på 6-30 tons.

Der findes forskellige typer, hvor du først og fremmest skal tage stilling til den liggende eller stående model. Den liggende brændekløvere kan købes med lange eller korte ben. Her vil kløvere med korte ben have en lavere ydelse og billigere pris.

Stående brændekløvere er som regel kraftigere og koster væsentlig mere.

Du finder også brændekløver til traktor og store brændekløvere til leje. Her er udlejning af brændekløver ofte i byggemarkeder og hos lokale entreprenører hvor du også kan leje andet værktøj og maskiner.

Benzin eller elektrisk?

Du skal også tage stilling til, om det skal være med en benzin eller el dreven motor. Elektriske brændekløvere er støjsvage og findes med 230 eller 380 volts kraftstik. Ulempen er strømmen der kræver ledning og stikkontakt. Helt ligesom de fleste el brændekløvere dog har en svagere ydelse end benzindrevne brændekløvere.

En benzindreven kløver har sin fordel i mobilitet, og ofte et større tryk. Her vil en kraftig benzinmotor kunne give et tryk på 10 eller endda 30 tons. Dog har benzinmotoren også et højt støjniveau, som sikkert kan være til gene i boligområdet.

Lodret eller vandret?

Du kan købe maskiner med lodret eller vandret kløveretning på træet. De kraftige modeller har som regel lodret kløveretning, da der kan komme det største tryk med denne retning. 2-hånds sikkerhedsbetjening bør vælges for bedste beskyttelse uanset model.

Sikkerhed?

Arbejdet med at kløve brænde tager tid. Og det betyder, at du skal have en god arbejdsstilling. Her bør den mindre brændekløver stå forsvarligt i den rigtige højde for ryggens skyld.

En kløver er en kraftfuld maskine der kræver sikkerhed ved brug. Og her er tohåndsbetjening til at mindske risikoen for fingre i klemme, heldigvis standard ved de fleste maskiner. Men du bør også huske arbejdshandsker og sikkerhed til øjnene i form af visir eller sikkerhedsbriller. Splintrer og flyvende træflis vil forekomme, når du kløver træ.

Kløvekapacitet

Det er irriterende at købe noget, og så er maskinen for svag på sigt. Derfor skal du nøje overveje hvad kløvekapacitet du har brug for. Skal du kløve meget træ, hvor stor er træets diameter, er det hårdt træ og andet der har indflydelse på, hvor stærk kløveren skal være.

Overvej hvad dit behov er lige nu og også på sigt, så købet er langtidsholdbar.

Kløvehastighed

Hastigheden angiver hvor hurtigt hovedet bevæger sig. Og jo hurtigere at hovedet kan bevæge sig frem og tilbage, jo flere rummeter brænde kan du kløve.

Kløvelængde

Modellerne har forskellige kløvelængde som angives i forhold til hvor lange stykker træ maskinen kan klare. Her vil en normal boligejer sikkert udmærket kunne klare sig med en kløvelængde på 52 cm. Men du finder dog modeller hvor længden strækker sig fra 40 til 105 cm. Helt ligesom du med fordel kan kigge på modeller, som kan indstilles i en given længde mellem 50 – 100 cm.

Hvilken olie til brændekløver?

En brændekløver benytter hydraulikolie i sit hydrauliske system. Når du køber en brændekløver, vil den være uden olie så husk at købe olien med.

Olien skal som regel skiftes en gang om året, hvis du bruger kløver til almindelig brug. Hvis du bruger maskinen meget, vil påfyldning af olie være nødvendig flere gange om året.

find den bedste brændekløver til haven

Kløve, tørre og opbevare brænde?

Det er en god ide at kløve brændet lige efter at træet er fældet, så du undgår at træet bliver for hårdt. Hvis du sørger for, at træet bliver kløvet i korte stykker og undgå for meget bark, vil træet tørre hurtigere. Bark er med til at holde på fugten, og skal ofte tørre længere end træ uden.

Opbevar træet så det ikke bliver stablet for tæt, er tørt og med god luft cirkulering.

Se også: Flotte flettede brændekurve

Hvor kan du købe en brændekløver?

Helt ligesom med en havetraktor, plænelufter, fejemaskiner, regntønder, presenninger, fliserenser, haveslanger m.m. kan du ofte gøre et godt køb på tilbud hos Biltema, Davidsen, Bilka, Silvan, Harald Nyborg, Bauhaus, P Lindberg, XL Byg, Jem og Fix m.m. Helt ligesom du kan gøre et køb med en brugt brændekløver på DBA eller Gul og Gratis.

Hvis du gerne vil se et udvalg og skabe dig et overblik over de forskellige forhandleres kløvere, kan du tjekke deres sider online eller se en samlet oversigt på brændeflækker.dk. Her kan du også sammenligne priserne på maskinerne og finde de bedste tilbud.

Inspiration til kløvning

https://youtu.be/cT98TGYuwOghttps://youtu.be/IX2JRRUhmpghttps://youtu.be/FO8-PABtugA