Centerringe til alufælge?

find Centerringe til alufælge

Centerringe til alufælge, som også kaldes centreringsringe, kan være vigtig under montering af f.eks. dine Dotz alufælge på bilen.

Selve centerringene er med til at forhindrer, at der sker en ubalance samtidig med, at de sørger for at bilen ikke ryster, når du kører rundt på landevejene.

Hvad er centerhul?

Centerhullet/centreringshullet der måles i millimeter på fælgen er størrelsen af hullet i midten af din alufælge, hvor navet går igennem.

Centerhullet skal forbinde fælge og bilen og bruges som centrerings indikator når bolte spændes på.

Bolt hullerne på fælgen skal gerne passe til navet. Hvor koniske 4 eller 5 hullet gerne skulle styre fælge rigtig på plads under montering. Men til slingrebolte eller hvis fælgens center er større end centeret det skal sidde på, vil centerringe afhjælpe for som navnet siger, centrerer ringen fælgen på navet.

En ting der ikke skaber sikkerhed, men derimod skåner dine alufælge er AlloyGator kantbeskytter, men det har dog intet at gøre med centreringsringe, bare et godt råd.

Se også: Find de fede billige alufælge

Hvordan finder du centerringe?

Når du skal finde frem til centerringene til dine alufælge, som passer til din bil, skal du første have målt den indvendige størrelse på hullet i dine fælge.

Det kan du nemt selv gøre ved først at afmontere fælgen og derefter kan du hurtigt måle hullet. Man kalder det at måle bilens nav og det er selve dette mål, der angiver den indvendige diameter på centerringene til alufælge.

Derefter vil du kunne købe dine centerringe til dine alufælge, hvor størrelsen kan variere fra 60,1 mm til 76,0 mm. Det skyldes at der findes forskellige størrelser af fælge og derfor kan du ikke bare købe en centerring, da du skal være sikker på, at den passer til din størrelse fælge.

Du kan finde mere information i den video på engelsk:

Hvor finder man centerringe til alufælge?

Der findes dog rent faktisk flere steder på internettet, hvor der er lavet nogle smart værktøjer, der giver dig den mulighed, at du blot indtaster f.eks. din nummerplade og du vil dermed kunne se hvilke hjulejere og nav, som vil passe til præcis din bil. Det vil kunne spare dig for en masse tid og besvær, så du ikke behøver, at afmontere dine alufælge.

Ellers kan dine centerringe til alufælge købes i forskellige butikker, såvel som webshops, hvor de har med bildele eller andre reservedele i salg.

Prisen vil oftest være den samme på deres webshop, som i deres butik og derfor kan det med netop dette produkt ikke nødvendigvis spare dig penge på at handle på internettet. Slet ikke hvis du skal bruge dem nu og her. Køber du dem på internettet, må du også forvente et par dages leveringstid og derfor kan du ikke få dem med det samme. Det er helt op til dig, hvad du vælger at gøre, når du skal købe dine centerringe til dine alufælge.