En rigtig mand har styr på sin økonomi

Der er mange negative ting forbundet med en dårlig økonomi. Udover at økonomien ikke hænger sammen, så resulterer det ofte i stress og bekymringer. Hvis du vil have styr på tilværelsen, er det derfor essentielt, at du starter med din økonomi. Herunder følger en række gode tips til, hvordan du får styr på økonomien.

Hvis du vil have styr på din økonomi, er der flere forskellige ting, du kan gøre. Det handler bl.a. om at skabe overblik, så du ved, hvor meget du har til rådighed hver måned. Du må (logisk nok) ikke bruge flere penge, end du tjener, hvis du vil spare op.

Dan dig et overblik over din økonomi

Det første du skal gøre, når du vil have styr på økonomien, er at lægge et budget. Det kan du gøre ved at logge ind på din netbank, hvor du kan skabe dig et overblik over dine indtægter og dine udgifter.

Det er en god idé at gå nogle måneder tilbage, så du får et retvisende billede af din økonomi. Hvis du vil have et så detaljeret budget som muligt, bør du se på dine indtægter og udgifter fra de seneste 12 måneder.

Hænger dit budget sammen?

Det er ikke raketvidenskab at finde ud af, om ens budget hænger sammen. Følg blot vores guide nedenfor.

Skriv først og fremmest ned, hvor mange og hvilke udgifter du har, og husk at tage højde for dem, der ikke er regelmæssige. Du har eksempelvis udgifter til tandlægen fra tid til anden, ligesom din cykel eller bil sikkert også skal repareres af og til.

Nu tager du dine indtægter og noterer dem. Træk derefter udgifterne fra dine indtægter, og du har således et overblik over, hvorvidt der er en sund balance mellem dine indtægter og udgifter. Der må naturligvis gerne være nogle midler i overskud, men bruger du flere penge, end du tjener, så er du nødt til at gøre noget ved dit forbrug.

Saml dine lån i et samlelån

Hvis du har flere lån på samme tid, kan det i mange tilfælde betale sig at lægge dem sammen via et samlelån. Du kan se dine muligheder hos Santander her, hvis du er interesseret i at samle dine lån.

Denne lånemulighed giver mening, hvis du har flere forskellige lån, som du løbende betaler af på. Det kan virke uoverskueligt at skulle betale af på mange lån, og det er derfor en god idé at samle dem, så du kun skal betale af på ét lån hver måned.

Få styr på dit forbrug

Hvis din økonomi halter, er det højst sandsynligt, fordi du har et stort forbrug. Du bør derfor se, om du ikke kan spare på dine udgifter til diverse forbrug, hvis du vil have styr på din økonomi. Det vil samtidig give dig et større økonomisk råderum, så du får nemmere ved at spare penge sammen.

Start derfor med at beregne, hvad du maksimalt må bruge hver måned. Herudover kan det være en fordel at hæve kontanter til forbrug, så du ikke kommer til at bruge flere penge end budgetteret.