Har du styr på leasing? Find det korrekte & korte svar her

Har du styr på leasing?

Leasing har været et populært emne de seneste fem år, men der er stadig mange der ikke helt forstår hvad leasing egentlig er. Denne tvivl om angående leasing er velbegrundet, fordi leasing er ikke bare leasing. Der findes to forskellige typer af leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing.

Disse leasingkontrakter er vidt forskellige, og mange kender ikke forskellen på disse to leasingkontrakter. I denne artikel vil vi klargøre hvad forskellen er på operationel leasing og finansiel leasing, samt hvilke fordele og ulemper der er ved leasing og de respektive leasingkontrakter. Læs mere om leasing her…

Forskellen på operationel leasing og finansiel leasing

Operationel leasing er den leasingkontrakt du kender fra bilforhandlere, og er typisk nye biler der bliver leaset. En operationel leasingkontrakt er, hvor du får en bil til rådighed, men du slipper for alt besværet med at eje en bil selv. Med en operationel leasingkontrakt får du total budgetsikkerhed, og du ved nøjagtigt hvad du skal betale hver eneste måned i hele leasingperioden, så du er sikker på der ikke kommer nogle uforudsete udgifter til reparation, service, bilsyn, osv. Alle disse udgifter til bilen er alle nogle leasingselskabet står for i hele leasingperioden. Når leasingperioden er slut, skal du blot aflevere bilen tilbage til bilforhandleren, og du kan frit få en ny bil, hvis du ønsker dette. Med en operationel leasingkontrakt har du ikke fri kilometer, og hvis du kører mere end der er angivet i leasingkontrakten, er kilometer prisen ofte til en højere takst end normalt.

Finansiel leasing er den leasingkontrakt du kender fra leasingselskaberne, og er typisk leasingkontrakter på dyre luksusbiler. En finansiel leasingkontrakt minder mest om, at eje en bil selv, dog har leasingselskabet ejendomsretten over bilen i leasingperioden. Med finansiel leasing skal du selv stå, for alle udgifter der må være med leasingbilen såsom reparationer, service, og syn af bil. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv stå for salget af bilen til en tredje part, til den restværdi der står i leasingkontrakten. Der er ingen kilometer begrænsning på en finansiel leasingkontrakt, men hvis du kører mere end der er taget højde for i restværdien, kan du risikere at restværdien ikke er realistisk når bilen skal sælges igen. Restværdien er den værdi bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, og hvis du kører en del flere kilometer end der er taget højde for i leasingkontrakten, så vil restværdien sandsynligvis være mindre.
Kend til forskellen på leasing kontrakter

kilde: https://goleaseit.dk/audi-leasing/

 

Fordele og ulemper ved leasing

Fordele

Ulemper

 • Attraktive leasingtilbud.
 • Nem udskiftning af bil. (Operationel leasing)
 • 100% budgetsikkerhed. (Operationel leasing)
 • Ingen omkostninger til reparationer, service, osv. (Operationel leasing)
 • Mindre pengebinding i en bil.
 • Ingen banklån til bil.
 • Engangsydelse er typisk lavere ved leasing end køb af bil med finansiering.
 • Leasingselskabet har ejendomsretten over køretøjet, hvilke vil sige de ejer bilen.
 • Leasingtager hæfter for restværdien. (Finansiel leasing)
 • Leasingkontrakter der har en varighed på mere end 4 år, er typisk billigere at købe selv.
 • Du skal kende dit kørselsbehov, da overkørte kilometer kan være dyre ved nogle leasingselskaber. (Operationel leasing)
 • Hvis restværdien ikke afspejler det faktiske forbrug af bilen, så kan leasingtager risikere en efterregning. (Finansiel leasing)