Den nemme fælgpleje med fælgrens – Sådan her!

brug den nemme fælgpleje med fælgrens

Trænger dine fælge til en polering eller blive renset? Der findes stålfælge og alufælge. Og disse kræver fælgpleje med fælgrens. Helt ligesom med alt andet i livet, så er vedligeholdelse den rigtige måde at holde tingene i god stand, frem for at du starter forfra hver gang.

Fælgrens produkter

Fælgrens fremstilles i syre baseret, pH Neutrale eller alkaliske versioner. De forskellige typer bruges ud fra forskellige behov. Og derfor har vi fundet gode produkter i forskellige typer og priser. De forskellige produkter er fundet ud fra forskellige fælgrens test online, hvor du finder bedst i test og anbefalet produkter i den billige, mellem og dyre prisklasse i 2022.


fælgrens og kaustisk soda

Sonax Xstreme fælgrens

Sonax Xstreme fælgrens i den dyre prisklasse, er kåret som testvinder i forskellige fælgrens test. Sonax Xtreme er syrefri, og skader ikke dine fælge. Produktet bruges til lakerede stål- og letmetalfælge. Sonax fælgrensen har farveindikator til at vise, når midlet har virket længe nok.

Ryst flasken og sprøjt det på i et jævnt lag. Når det har virket længe nok, vil farven skifte til rød. Herefter skyller du efter med vand. Og du kan med fordel bruge en børste til at rense efter.


Til butik


billig fælgrens der virker

Alaska fælgrens spray – 400 ml

Alaska Original syrefri rens er en billig spray i 400 ml. der er skånsom mod alu- og stålfælge.

Alaska produktet er skum der sprøjtes på fælgen. Lad produktet sidde nogle minutter og virke, hvorefter du skyller efter med en haveslange. Produktet kræver dog nok, at du bruger lidt knofedt til at rense efter med en svamp eller børste.


Til Butik

køb syrefri fælgrens med farveindikator til alle typer fælge

Turtle Wax Redline fælgrens

Turtle Was Redline du kan købe hos T-Hansen, er en syrefri fælgrens med farveindikator.

Turtle fælgrensen er velegnet til at alle typer fælge. Det er en forbedret model med kraftigere farveindikator i rød. Farven kommer når den pH-neutrale rens har opløst snavs og bremsestøv.

Husk at undgå brug på varme fælge og i direkte sollys. Spray jævnt lag på og lade væsken virke i 3 – 5 minutter.


Til Butik


køb eller lav selv rensemiddel til fælge

Basta Brilliant spray 500 ml

Basta Brilliant fælgrens i mellemprisklasse er af skum. Skum tillader, at fælgrensen sidder bedre fast på dine fælge, mens det virker mod snavset. Fælgrens af skum koster dog også noget mere end de billige modeller.

Basta fælgrensen er syrefri, så produktet ikke skader dine fælge. Modellen er velegnet til plastik-, stål-, vinyl-, lakerede- og alufælge. Spray fælgrensen på fælgen og lad den virke et 3-5 minutter. Skyl efter med vand. Snavset bør være løsnet nok til, at vandet skyller der af.


Til Butik


køb den bedste fælgrens til dine fælge

Sonax Xtreme Plus 750 ml

En udvidet model fra tyske Sonax i den testvindende Xstreme-serie model.

Xstreme Plus er også et produkt i top kvalitet der er effektiv mod snavs. Men også skånsom mod bilens materialer som polycarbonat, gummi osv. Du får et flot resultat, helt på højde med de andre produkter i Xstreme-serien.


Til Butik


brug den syreholdige rens til metalskidt

Liqui Moly 500 ml

Liqui Moly på 500 ml. er biologisk nedbrydelig. Produktet er effektiv til at fjerne snavs og let bremsestøv fra dine alufælge.

Produktet i mellemprisklassen har farveindikation. Det sprayes på dine fælge, hvor det skal virke i 5 – 7 minutter. Snavset farves lilla og skylles efter med vand. Du må ikke bruge dette og andre produkter i direkte sollys eller på varme fælge. Hvis der sidder genstridig snavs, skal der bruges børste eller svamp.


Til Butikbrug Racoon produkter til fælge

Racoon Wheel Tornado – 500 ml

Racoon rens på 500 ml. spray er i den dyre prisklasse. Fælgrensen har farveindikator. Det viser hvornår flyverust, skidt og snavset er løsnet af rensemidlet, og du kan skylle af med vand.

Køb dette eller lignede produkter i Jem og Fix, Biltema, Thansen, Harald Nyborg eller online, hvis du elsker rene og flotte fælge på bilen. Alternative produkter kan være Turtlewax fælgrens extreme, Iron X, Wurth, Prox eller Fantasy rens.


Til Butik


brug syreholdig produkt varsomt

Autoglym syreholdig fælgrens 500 ml

Syreholdig rensemiddel til den effektive rensning af fastbrændte metalpartikler og bremsestøv på stål- og alufælge. Da produktet er syreholdig skal du være varsom. Produktet sprayes kun på et hjul ad gangen, hvor du straks efter påføringen, begynder at rense med en fælgbørste og skyller hurtigt efter med vand.

Det syreholdige produkt fra Autoglym må ikke anvendes på chrome og ubehandlede fælge.


Til Butikfælgrens kaustisk soda

Autoglym syrefri fælgrens 500 ml

Dette er det syrefri produkt fra Autoglym på 500 ml. spray af skum. Det er designet til at virke hurtigt mod bremsestøv, rust og metalpartikler på kromfælge, poleret alufælge og anodiserede fælge. Spray skum på og lad det virke et par minutter. Brug en fælgbørste og skyl efter med vand.


Til Butik


køb tuga rens til fælge

Tuga Alu-Teufel Spezial

Tuga Alu-Teufel Spezial er FDM testvinder fælgrens fra 2018. Du får en skånsom, men dog koncentreret rens der er fosfor-fri, ph-neutral og med farveindikator.

God til brug på rigtig beskidte fælge. Og virker også ganske fint, selvom du ikke spuler fælgene over inden du bruger renseproduktet.

Produktet har mere en gel end en flydende konsistens. Det gør, at produktet sidder bedre fast på området der skal renses, og derved giver en bedre effektivitet.


Til Butik

Fælgrens til de meget beskidte fælge?

Hvis du har et par gulnet fælge med fastbrændt bremsestøv, skal du ofte bruge en syre eller alkalisk baseret fælgrens for at få renset fælge rigtigt. Men her skal du selvfølgelig tage højde for din type af fælge i forhold til, om de kan tåle syrebaseret rens eller ej.

Kan du selv lave fælgrens?

Du er nok stødt over gode råd om hjemmelavet fælgrens. Og du kan ”sagtens” lave din eget renseprodukt til fælge. Men du skal først og fremmest kende den rigtige blandingsmængde, for ellers kan du lave mere skade end gavn.

Toiletrens bliver nævnt på mange bilforummer, men hold dig langt væk fra at bruge wc rens på dine fælge. Produktet er ofte kaustiske og indeholder fosfor samt en stærk syre, hvilket vil beskadige dine alufælge.

Prisen på fælgrens er relativt lav. Og det er anden ting der taler imod at eksperimenter med dine egne blandinger indeholdende syre.

Bremsestøv?

Når du kører bil, vil der komme bremsestøv på dine alufælge. Støvet fra bremserne er nemt at få af, men kun hvis man vasker sine fælge regelmæssigt. Når bremsestøv får lov til at sidde for længe, vil du kun få fælgene rigtig rene med noget kraftig rensemiddel.

Hvordan du kan rense din fælge

Brug fælgrens til ikke bare at gøre tingene nemt, men også holde dine fælge rene, beskyttet og selvfølgelig flotte at se på. Du skal bruge nogle ting til at opnå god fælgpleje som beskyttelse mod vejret, vejsalt, bremsestøv og alt det andet snavs der sætter sig.

Du skal bruge disse ting:

 • Blød børste
 • Spand
 • En affedter
 • fælgrens uden syre
 • Microfiberklude
 • Fælgforsegler
 • Gummi fornyer

Du kan se, hvordan du skal renser på den nemme og gode måde i videoen nedenfor. Her er fremgangsmåden:

 • Først vasker du dine fælge grundigt
 • Dernæst påfører du rensemidlet på fælge
 • Vask dine fælge igen
 • Tør efter så det ser godt ud
 • Gnid fælgforsegler på
 • Lad forsegleren tørre et stykke tid, og tør efter med en klud
 • Gnid gummi fornyer på

Du bør bruge fælgforsegler, så bliver dine fælge knap så modtagelige overfor skidt som vejsalt, bremsestøv og andet. Du sparer derved en masse fælgrens til dine fremtidige hurtige rensninger af fælgene. Det vinder du både tid og penge på.

Se fremgangsmåden i videoen her, der hurtigt viser dig hvordan du skal gøre, så dine fælge kan shine endnu mere fremover.