Tips til vedligeholdelse af bil

tips til vedligeholdelse af bil

Hvorfor vedligeholdelse af bil?

Efterår og vinter tærer på bilens udseende og ydeevne. Fugten, det kolde vejr, salt sne og generelt vådt vejr hele tiden, gør, at lakken bliver slidt med flyverust til følge. Indvendigt får du/i også slæbt alt det skidt og sjap ind som gør kabinen beskidt og nusset(se bedste rustbeskyttelse).

Sommeren er en meget bedre årstid, hvor det primært er lakken og vinylen der tager skade. Her vil solens stråler og insekter få lakken til at falme, helt ligesom solen falmer dit vinyl og læder hvis du har dette.

Generel vedligeholdelse af sikkerhed og motorydelse er også en væsentlig del af din regelmæssige bilpleje. En god pleje af bilen både i form af en mekaniker og rengøring, får din bil til at holde længere, være stabil, har større køreglæde, er sikrer og giver en højere salgsværdi. Autoværksted Gentofte eller anden i din region, er det logiske sted at få klare de vigtige ting, hvor rengøring ofte er noget du selv kan klare.

Hvad du bør klare og hvor ofte i forhold til bilpleje, får du et par tips til her.

Vedligeholdelse af bil hvor ofte?

Hvor ofte skal du så pleje din bil? Her er der forskel på om bilen skal serviceres på værksted, støvsuges(bil støvsuger test) eller i bilvask, hvor alternativet er at vaske den selv med den bedste autoshampoo.

Du skal selvfølgelig overholde servicen af bilen, hvor det ofte sker et par gange om året hvis ellers bilen intet fejler. Det er en udgift men ofte vil der ikke være de store udsving i regningen med mindre bilen er gammel og trænger til mange udskiftninger. Men mere om service af bilen nedenfor.

Tjek olie så du ikke løber ind i at bilen måske kører med lav oliestand. Helt ligesom du skal huske at skifte vinduesviskere og tjekke slidbaner på dækkene.

Bilvask og generelt rengøring af bilen skal selvfølgelig ske lidt oftere end 1-2 gange om året. Her kan du vælge at vaske bilen 6-8 gange om året, eller mere hvis din bil er dit kæreste eje. Giv bilen voks et par gange om året, så lakken får beskyttelse og bliver en flot forårsklar bil.

Bilvasken

husk bil vedligeholdelse sommer og vinterGiv bilen en grundigere vask udover vask 3 med undervognsskyl 1-2 gange om året. Rens bilen grundigt manuelt for at få fugleklatter, tjære, insekter og andet snavs af, som bilvasken ret ofte ikke kan tage. Derefter kør bilen i den automatiske bilvask på tankstationen.

En varm sommerdag efter bilen er blevet vasket kan du give den en god polering.

Service på autoværksted

At du løbende kører bilen på værksted og får et stort eller lille eftersyn, er vigtigt for sikkerheden, køreglæden og den generelle stabilitet så bilen starter om morgenen, og du slipper for ekstra store regninger fordi bilen ikke er vedligeholdt.

Hvor ofte bilen skal til service eftersyn afhænger af kørsel og motortype. Ofte vil intervallet være mellem 10.000 og 30.000 km. kørte kilometer.

Service eftersyn er enten et lille eller stort eftersyn. Et eftersyn indeholder altid olieservice hvor olie og oliefilter bliver skiftet. Kontrol af sikkerhed og miljø i form af bremser, dæk, visker, lygter, udstødning m.m. Det store eftersyn adskiller sig ved at bremser bliver tjekket grundigere, ligesom forskellige ting som gearolie og andet bliver skiftet.

Det store bil eftersyn skal som regel vælges ud fra km. intervaller. Her kan det være for hver 60.000 km. kørte kilometer at du skal vælge det store frem for det lille bil eftersyn.

Et stort eftersyn vil ofte koste omkring 2200 kr. uden overraskelser eller andre ting som dækskift og andet.

Se også: Kør bilen på værksted inden syn

Pas på lakken

Bilpleje er selvfølgelig også lakken, som bilvasken er med til at vedligeholde. For at beholde den flotte lak, er en lakforsegling det kloge valg. Det giver lakken et beskyttende lag mod sol, salt, støv m.m. der er med at danne rustpletter.

Lakforsegling og voks vil holde lakken meget pænere og er en forholdsvis billig pris for denne pleje.

Få tips til at vedligeholde din bil i denne vindue, hvor du får ideer til at rense og beskytte.