Flydebeton

Flydebeton

Flydebeton er i mange henseender en fordel, hvis man skal have støbt større arealer, der ikke nødvendigvis behøver at være helt plane, men som skal være lette at støbe.

Dog er der en væsentlig forskel på, om du skal have støbt et lille køkkengulv eller et helt parkeringshus, og her er det vigtigt, du ved, præcis hvilken type beton du bør købe til dit projekt.

Her får du derfor en hurtig guide til, hvilken flydebeton du bør købe.

Hvor meget flydebeton skal jeg købe?

Mængden af beton, du skal benytte, afhænger naturligvis af, hvor stort et areal, du skal have dækket. Ydermere afhænger det af, hvilken stenstørrelse din beton er lavet på.

Den mest gængse stenstørrelse er 32 mm. og i disse tilfælde siger man som udgangspunkt, at man skal benytte 0,30 m3 beton, hvis det skal udfylde en højde på 30 cm til 1 m2.

Det kan dog være forskelligt fra projekt til projekt, hvor højt op betonen skal dække.

Skal den blot have en højde på 20 cm pr. m2, skal der benyttes 0,20 m3 beton. Og til en højde på 40 cm pr m2 er det 0,40 m3 beton.

Se også: Færdigbeton

I hvilken styrkeklasse bør jeg købe min beton?

Flydebeton fås i flere forskellige styrkeklasser, afhængigt af hvad betonen skal benyttes til. Som regel bør man finde beton med en styrkeklasse mellem 8 og 35, hvis det er til indendørs støbning.

Her imellem findes forskellige styrkeklasser der anbefales alt efter, om flydebetonen skal benyttes til gulve der udsættes for let slid, moderat slid eller meget slid.

Skal du have støbt til meget tung belastning, eksempelvis i et P-hus, anbefales i stedet en styrkeklasse på over 35.

Dette gælder også for udendørs støbninger der skal kunne tåle lidt ekstra slidtage fra vind og vejr.

Hvor kan jeg købe flydebeton?

Du vil sikkert opdage, at diverse former for beton kan købes hos alverdens byggemarkeder eller andre forhandlere af sten, grus og cement.

Det er dog langt fra sikkert, at alle de fysiske butikker har netop den type af flydebeton, du har behov for.

Når først du har fundet frem til, hvad du har behov for, kan du med fordel begynde at undersøge hvad diverse online forhandlere tilbyder.

Ved at handle online har du langt større muligheder for at finde frem til det helt rette materiale og ydermere finde frem til, hvor du kan få det til den billigste pris og med eventuel levering, så du slipper for selv at slæbe de tunge materialer.