Dæk til gaffeltrucks – Hvad du skal kigge efter og hvilke?

Dæk til gaffeltrucks – Hvad du skal kigge efter og hvilke?

Sommerdæk, vinterdæk, cykeldæk og så selvfølgelig også dæk til gaffeltrucks. Det er ikke normalt et emne der umiddelbart popper frem som det første, når snakken falder på dæk og fælge. Men gaffeltruck er dog et super udbredt køretøj i Danmark, og her skal der selvfølgelig også gaffeltruck service til.

Ekstraudstyr til gaffeltruck dækker over mange ting, hvor det selvfølgelig først og fremmest er til det primære formål, nemlig at løfte og flytte ting. Her finder du løfteåg, sneskraber, skovl, klemmegafler m.m. til arbejdskøretøjet der kræver truckcertifikat ud fra forskellige præmisser.

Dæk til trucks er også udstyr, og måske du ikke ved noget om disse. Hvad skal du kigge efter og hvilke typer af dæk til trucks findes der? Det er, hvad vi prøver at give et lille overblik til her på Liften.dk.

Hvad skal du kigge efter til gaffeltrucks?

Motorkøretøjet med lodrette løftende og vandrette arme foran og styring bagtil, findes i mange forskellige former og typer. Du finder gaffeltrucks der kan have løftehøjde på 10 meter og bæreevne på rigtig mange tons, men standard trucks er dog noget mindre. Du kan med fordel finde inspiration ved Doosan Gaffeltruck Sommsted der tilbyder helt nye gaffeltrucks med det hele og selvfølgelig også gaffeltruck service og gaffeltruck til salg.

Dæk til trucken kræver både god kvalitet og eftersyn i forhold til Arbejdstilsynets regler, hvor der er særlige krav til diesel eller benzin trucks ved indendørs brug. Her er de elektriske trucks den hyppigst brugte type.

Kvalitet kan ligesom med dæk til biler, være det anerkendte Continental. De specialdesignede dæk til elektriske gaffeltrucks reducerer varmeudvikling ved at have en lav rullemodstand.
Det er nemlig den lave rullefaktor der er afgørende for kvaliteten af dækket, hvor du forbedrer oppetid, holdbarhed og generel drift. Trucken kører på batteri og med en lav rullemodstand, vil levetiden faktisk blive længere. Det gør, at driften bliver forlænget fremfor at der skal oplades.

Læs også: Gode råde om dæk

Continental

Der findes selvfølgelig mange producenter, men Continental SC20 Energy + er godt elastisk dæk der også kommer som non-marking der kan være ideelt til pneumatisk fælg. Helt ligesom du finder det i en antistatisk model, som kan være nødvendigt med flytning og løft af elektroniske ting eller til eksplosive områder.

Fordel ved et dæk til gaffeltruck i dag i forhold til for 10-20 år siden, er udvikling hvor dæk bliver mere og mere specialiseret til optimering af brugen og miljøer. Det skal i sidste ende være med til, at bundlinjen bliver bedre ved at driftsøkonomien via en truck, bliver forbedret og sikrer. Her er test foretaget på dette dæk, der viser at den gennemsnitlige driftstid ligger på ca. 4000 timer.

Ændre dæk på trucken?

Ligesom din bil kræver vedligeholdelse, så skal du selvfølgelig også servicerer din gaffeltruck. Her gælder det om at ændre dækkene med jævne mellemrum, så du mindsker slid og stress.

Hvis du kører på udjævnt underlag så sats på et tykt dæk, hvor de massive gummidæk på glatte overflader, som det ujævne underlag jo sjældent er. Udskiftningen af dækket kræver en anden gaffeltruck til at hæve med, og en luftnøgle til at løsne dækket.

En servicerer som du skal gøre ofte, er at dækket så rent som muligt, hvilket kræver rengøring i hallen hvor trucken bruges.