Fordele ved et moderne gardin til hjemmet du burde overveje

fordele ved et moderne gardin til hjemmet

I dag findes der forskellige fordele ved et moderne gardin til hjemmet. Gardiner er ikke bare er et par stykker tunge stoffer på en stang, men derimod, et uundværlig stykke inventar i alle husets værelser og rum.

Du finder mange forskellige typer af gardiner som panelgardiner, lamelgardiner, rullegardiner og mange andre, og denne variation af typer, giver også hele tiden en optimeret forbedring i materiale og teknik.

Her har vi samlet en række af fordele, som du får med moderne gardiner, der hele tiden bliver forbedret til andet, end bare afskærmning og pynt.

Afskærmer og giver lys

den gode afskærmning er en god fordel ved moderne gardiner
Et godt rullegardin eller måske et plissegardin med transparent stof, vil give dig afskærmning for solen, samtidig med, at du får lys ind i lokalet. Det er yderst hensigtsmæssigt til de fleste hjem, for hvem kender ikke til, at blive generet af solen når man ser fjernsyn, eller måske, sidder foran computeren og arbejder.

At få lys er livsbekræftende og noget alle har brug for, og hvorfor ikke bare gøre det enkelt, ved at købe transparent funktionel stof i sine gardiner.

Økonomisk smart

der kan være økonomiske fordele ved nye gardinerDu finder ikke mange produkter i dag, der ikke gør sig indenfor forbedring i forhold til klimaet. Det gør sig også gældende med den nye generation af gardiner, for du kan i dag købe energi- eller klimagardiner, der kan hjælpe med til at spare på varmeregningen.

I den kolde efterårs-, vinter- og forårstid, kan du med et klimagaranti, få den optimale beskyttede mod, at varmen siver ud igennem et gammelt eller utæt vindue. Du kan både spare penge på udskiftning af det dårlige isoleret vindue, samt på varmeregningen ved ikke at fyre for fuglene.

Indeklima

Indeklimaet kan være ret dårligt, hvis du f.eks. har tunge gardiner hængende, der ikke er med til stoppe træk. De er samtidig heller være særlig gode til at reflektere solens stråler væk, hvor især sydvendte vinduer jo kan være ret udsat med lyse tunge gardiner. Her vil et klimagardin være det smarte træk, for du kan slippe for at bruge aircondition, fordi gardinet ikke dæmpede solens opvarmning.
Et klimagardin skaber en isolerende effekt både i forhold til varme og kuldebroer.

Andre fordele er, at et moderne gardin kan tages ned og gøres rent ret nemt, og er sundere for miljøet, da gardiner er en støvsamler, der ikke er hensigtsmæssigt til støvallergikere. Du kan også finde tekstiler, der kommer med bioaktiv beskyttelse, så du slipper for lugtgener.

Akustik

en god akustisk kan opnåes med de rigtige gardiner
Hvis du elsker musik i dit hjem, eller måske du bor i et hus med mange vægge og stenfliser på gulvet, så kan akustikken være særdeles irriterende når man spiller musik, fjernsynet kører eller mange mennesker er samlet.

Tekstiler og bløde overflader er med til at dæmpe lyden, og det har gardin branchen selvfølgelig også arbejdet på, da du kan finde gardiner, der er speciallavet til netop lyddæmpende effekt.

UV-lys

få uv beskyttelse i moderne gardiner
Solens stråler er skadelige for os mennesker i længden, og UV-strålerne er også skadelige for dit trægulv eller møbler. Her kan du vælge at investerer i funktionelle gardiner, som netop tager højde for stærk sol, og afskærmningen af denne i forhold til møblerne.

Det skal siges, at du selvfølgelig kan vælge at sætte solfilm på glasset, som især kan være nødvendigt til store sydvendte vinduer, for solfilmen vil afskærme ca. 99% af solens stråler, og det gøres ikke bedre med anden metode.

Smart design

I forhold til det klassiske gardin med en gardinstang, er udvalget og udviklingen indenfor gardiner i dag, med til, at give dig den helt rigtige måde at indrette og pynte dit hjem.

Du får nemlig i dag, et hav af forskellige muligheder, hvor gardin typen kan være med lameller, være trukket halvt ned eller hen, være transparent eller mørklæggende, motordreven, have timer som indbrudssikring og generelt dække lige præcist det du ønsker foran vinduet.