Hvordan og hvad er prisen på maling af tag?

få Tilbud på maling af tag

Udseendet på ens eget tag, er et område hvor de fleste går på kompromis med sig selv, helt uden grund. De fleste gider ikke engang at undersøge hvad sådan noget koster, nogen foretrækker at gøre det selv, og andre lader helt være. De mennesker som helt undlader at gøre noget ved deres tag, satser ofte på at taget holder indtil de skal flytte derfra, eller vil ikke male deres tag, for ’det skal jo alligevel engang skiftes.

Hvis du er en af de typer, eller kender en, så kan du med god samvittighed løfte pegefingeren, pege med piben og give dem brugbar information, efter du har læst denne artikel.

Dit hus’ udseende indebærer taget, og hvordan taget ser ud. Maling af tag er noget der kan give din bolig et stort pift i den rigtige retning, og i mange tilfælde kan det endda øge boligens markedsværdi, da dit hus kommer til at se rigtig flot ud, med et nymalet tag.

Hvilke slags tag og hvordan?

Tag findes i dagens Danmark i mange forskellige materialer. Her hvor der særligt kan volde problemer ved maling af tag, er skifer og teglsten af brændt ler. Det er dog sjældent at nogen med tag af skifer, vil overveje en omgang maling. Dette skyldes at skifer er ekstremt holdbar, og derfor ikke får behov for det.

Teglsten af brændt ler, er et materiale der skal plejes nænsomt. Denne overflade gør, at enhver maling ikke kan holde ved, og kan i mange omgange sammenlignes med en dame der ikke har vandfast mascara på i en svømmehal.

Maling af tag kan til gengæld godt svare sig, hvis dit tag er af eternit, tagpap eller betontegl. Dog skal du være opmærksom på, at hvis dit tag er omkring 40 år gammel, så kan det ikke svare sig, for så kan du lige så godt vente til det skal skiftes.

Hvordan?

Før operation ’Maling af tag’ startes, skal taget renses. Dette skal gøres grundigt, hvor du i denne omgang skal finde ud af, om dit tag er af eternit og et ældre et af slagsen. I 1987 blev det ulovligt at benytte asbest i tagplader, hvor disse tage kun må rengøres af fagmænd. Hvis du finder ud af ved rensningen af dit tag, at det er et eternittag fra før 1987, skal du have en professionel til at gøre det.

Hvordan ser du så om dit tag indeholder asbest eller ej?

Bølge asbestcementpladerne har et nummer. Hvis dette nummer starter med enten 0 eller 1, så er der asbest. Der er lov om hvordan et tag med asbest skal rengøres, hvilket du kan læse mere om på arbejdstilsynets hjemmeside.

Efter dit tag er rengjort, kan du påbegynde operation ’Maling af tag’.

Pris for maling af tag

Dét der har indflydelse på om hvorvidt maling af tag skal være en dyr fornøjelse, er grundarealet, tilgængeligheden, tagets stand og hældningen.

Grundarealet – Jo større taget er, jo dyrere er det. Som med det meste andet i verden.

Tilgængeligheden – Hvis det kræver specielle værktøjer og materialer for at komme op på dit tag, så er dette noget der kan presse prisen en smule. Her skal der også betales for udstyret og slitagen heraf.

Tagets stand – Hvis dit tag er i dårlig stand, så kan det være en nødvendighed at skifte det hele, eller dele af taget, før en omgang maling kan blive aktuel.

Hældning – Her afspejles sværhedsgraden af maling af taget. Hvis dit tag har en hældning højere end 35 grader, er prisen højere.

Maling af tag med mindre hældning

Som du nok kan regne ud, så består dette i maling af et tag, der har en hældning mindre end 35 grader. Priserne er pr. kvadratmeter, og starter typisk i nærheden af 80 kroner pr. kvadratmeter. Det er dog ikke unormalt, at en del virksomheder tager op mod 150 kroner pr. kvadratmeter.

Inden du føler dig snydt på forhånd, er er grunden til prisforskellen, hvor mange lag den enkelte virksomhed arbejder med. Det er logisk, at du betaler mere for at dit tag får 3 lag, end 2, ligesom taxachaufføren heller ikke vil køre dig en omvej hjem, uden meromkostning, bare fordi det er hyggeligt.

Hvis arealet af dit tag er på ca. 150 kvadratmeter og du samtidig har en hældning under 35 grader, kan du forvente en pris på ca. 20.000 kroner.

Det er altså billigt sluppet for at give dit palads et nyt look.

ling af tag med større hældning

Så hvis dit tag har en hældning mere end 35 grader, er det ikke unormalt at prisen starter omkring de 190 kroner pr. kvadratmeter, og opefter. Prisen kan godt blive højere, hvis der er behov for en lift, stillads eller lignende, for at kunne udføre arbejdet.

Med udgangspunkt i samme hus, der har et tagareal på ca. 150 kvadratmeter, vil prisen her være ca. 30.000 kr.

Det er altså ikke en tommelfingerregel at et hus med en hældning over 35 grader, er 10.000 kroner dyrere end et hus med en hældning mindre end 35 grader, når det vedrører maling af tag. Jo større og mindre arealet er, jo mere vil prisen variere i forhold til hinanden.

Kan du gøre det selv?

Hvis du er i stand til at gøre det selv, kan du spare en portion penge ved at opfriske dit hus. Med udgangspunkt i at du får en fagmand til at rense dit tag, kan du få en pris pr. kvadratmeter på ca. 55 kroner.

Hvis vi igen tager udgangspunkt i huset med et tagareal på 150 kvadratmeter, så svarer dette til en ca. pris på 8.250 kroner.
De fleste foretrækker dog at få det hele gjort af fagpersoner, da du kan undgå bøvlet, risikoen for skader mv. ved at betale lidt ekstra. Og så er du garanteret at det ser godt ud også.