En rigtig mand har styr på sin økonomi

styr på økonomi

Der findes ikke kun én definition på en rigtig mand. I dag stilles der benhårde krav til manden – krav som ikke alle kan efterleve. Der er blandt mange forventninger en forventning om, at en rigtig mand har styr på sin økonomi. Vil du også vise, at du har styr på din økonomi, kan du skride til handling med det samme.

Du har styr på dit privatbudget

Som mand skal du selvfølgelig have styr på dit privatbudget, hvor du i korte træk skal kunne finde ud af at afbalancere dine indtægter og udgifter. Har du ikke allerede lavet et privatbudget, bør det være det første, du går i gang med. Det er meget simpelt, men det er ikke desto mindre meget nyttigt, fordi det vil give dig et unikt indblik i din privatøkonomi.

Der kan i løbet af året ske ændringer i dine indtægter og udgifter, hvor du selvfølgelig skal sørge for at regulere dit privatbudget.

Du er forsikret mod arbejdsløshed

Har du tænkt over, hvad du skal gøre, hvis du – imod forventning – en dag bliver afskediget og dermed bliver arbejdsløs? Det er en situation, du ikke kan gardere dig imod, men du kan i det mindste forsikre dig mod arbejdsløshed. Det kan du gøre ved at melde dig ind i en A-kasse, hvor du kan optjene ret til dagpenge.

Selvsikker eller ej kan du aldrig være sikker på, at du vil beholde dit job resten af livet. Bliver der igangsat en fyringsrunde, kan du risikere, at det er dig, der står for skud. Den rigtige mand vil derfor finde det obligatorisk at være medlem af en A-kasse.

Du har ikke en stor gæld

En rigtig mand har ikke opbygget en stor gæld, som han har svært ved at komme ud af. Har du lånt en masse penge, som du har svært ved at betale tilbage, bør du finde en løsning hurtigst muligt.

Der er som regel mulighed for at indgå diverse afdragsaftaler med banker, realkreditinstitutter og låneselskaber, så du kan få din gæld ud af verden. Det bedste du kan gøre er selvfølgelig at reagere, før gælden vokser dig over hovedet.

Du har altid plus på kontoen

Er du dygtig til at mestre din privatøkonomi, så sørger du selvfølgelig for, at du altid har plus på kontoen. Det kan lyde meget simpelt, men der er desværre mange mennesker, der ikke mestrer denne disciplin. Det eneste du i realiteten skal være opmærksom på er, at du ikke skal bruge flere penge, end du har stående på din bankkonto. Det vil blot føre til overtræk, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse for dig.