Privatleasing – Populær som aldrig før!

Privatleasing – Populær som aldrig før!

Privatleasing – Populær som aldrig før! Antallet af biler der bliver privatleaset er boomet de senere år, og denne vækst i privatleasing ser ud til at forsætte. Der er mange grunde til væksten i privatleasing og andre former for leasing er stigende. De fleste bilreklamer vi ser i TV er med privatleasing, mixleasing og så videre. Bilproducenterne så som BMW, Peugeot, Nissan, Mazda satser stort på leasingmarkedet, og der findes et utal af fordelagtige leasingaftaler, hvilket det i mange tilfælde gør det mere attraktivt at lease en bil fremfor at købe den. Ud over de fordelagtige leasingaftaler og de mange tv reklamer, har privatleasing også nogle andre klare fordele, som vil blive nævnt i afsnittet om fordele ved privatleasing.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er langtidsleje af en bil, hvilket kortsagt vil sige du lejer en bil af et leasingselskab og får derved en bil til rådighed, du kan bruge efter dine ønsker. Når du privatleaser en bil slipper du dermed for, at bruge din egen opsparing eller låne penge i banken til en bil. Det er leasingselskabet der er ejer bilen, og så lejer de den ud til dig for en månedlig ydelse og en førstegangsydelse.

Fordele ved privatleasing

Der er en række af fordele ved privatleasing, som man ikke får hvis man køber bilen selv eller får den finansieret igennem et lån. En af de helt store fordele ved privatleasing er den budgetsikkerhed man får med privatleasing, du ved nøjagtigt hvad du skal betale hver eneste måned. Når du privatlease en bil skal du betale en førstegangsydelse og derefter en fast månedlig ydelse. Der kommer derved ikke nogle uforudsete omkostninger, til reparation eller andre uforudsete omkostninger der kan vælte hele budgettet. En anden fordel er at du ikke skal bekymre dig om salg af bilen og derved heller ikke værditabet på bilen ved salg. Med privatleasing skal du blot aflevere bilen tilbage til forhandleren, og værditabet har været indregnet i førstegangsydelsen og den faste månedlig ydelse – Derfor er privatleasing noget for dig.

Ulemper ved privatleasing

En af ulemperne ved privatleasing er hvis du ikke kender dit kørselsbehov, fordi det koster en takst pr. overkørt kilometer og typisk er denne takst høj, og kan blive en dyr fornøjelse. En anden ulempe ved privatleasing er at du underskriver en leasingaftale, der binder dig i den periode der står på aftalen. Dog kan du maksimalt være bundet i 12 måneder, og de fleste leasingselskaber er behjælpelig med at finde en løsning, hvis det skulle blive aktuelt, at komme hurtigt ud af en leasingaftale. En tredje ulempe er at det i nogle tilfælde er billigere, at eje en bilen selv, en tommelfinger regel i leasingbranchen er, hvis man ønsker en bil mere end 3-4 år er det billigere at købe den selv.