Hvad er den gode skægolie til pleje af skægget?

skægolie

Har du langt skæg, så kommer det nemt til at se slidt ud med tiden uden skægpleje. Med en god skægolie kan du modvirke dette, da skægolien går ind og blødgør og styrker dit skæg. Samtidig hjælper en god skægolie mod skæl, som ellers også tit er et problem, når skægget begynder at blive langt. Her i artiklen har vi kigget nærmere på disse gode olier til skægget, og fundet de bedste steder at købe dem.

Populære skægolie produkter

Hvorfor skal du bruge skægolie?

Som nævnt holder skægolien dit skæg sundt, samt det hjælper mod skæl. Det gør dog også dit skæg mere medgørligt, da skægget bliver blødere og nemmere at sætte korrekt, hvor skægvoks selvfølgelig vil hjælpe. Du undgår dermed, at dit skæg kommer til at stritte i alle mulige retninger. Samtidig kommer dit skæg til at se langt mere velplejet ud, når det får en smule glans og ikke ser helt tørt og slidt ud. Og sidst men ikke mindst, så giver det skægget en dejlig duft.

Hvilken skægolie er bedst i test?

Der har ikke været lavet nogen seriøse test af skægolier, hvor de forskellige modeller har været testet over for hinanden. De professionelle barberer og stylister har ligeledes forskellige favoritter, så det er bare med at finde et mærke, som du kan lide. Når det kommer til stykket, så er der måske ikke den helt store forskel på de gode skægolier. Så længe de er lavet af gode naturlige olier, så har man en forholdsvis god skægolie. Den største forskel på olierne er nok duften, da oliernes virkning minder meget om hinanden. Det er dog også skønt med en god duft til skægget, ligesom vi kan lide en god deodorant eller parfume til mænd.

Hvornår skal du bruge skægolie?

Det bedste tidspunkt at bruge skægolie er lige efter badet, når skægget er helt rent. Du skal dog lige tørre det godt først, da olien virker bedst i tørt skæg. Grunden til du skal bruge det efter badet er, at vand og sæbe er med til at udtørre både dit skæg og huden under skægget. Dette får dit skæg til at se slidt ud, samtidig med det kan give dig skæl, når din hud bliver tør og irriteret. Her kan skægolien altså hjælpe inden det går galt, så efter badet er det helt rette tidspunkt. Så undgår du også, at der sidder skidt i skægget, som bliver masseret yderligere ind i skægget via skægolien.

Hvor køber man skægolie?

Ligesom andet godt barbergrej, så skal du købe din skægolie i en rigtig barberbutik eller i en netbutik med speciale i barberudstyr til mænd. Køber du et af disse steder, så er du sikret en ret god kvalitet. De billigste priser finder du oftest på nettet, så start med at tage et kig her. Og det er ikke så vigtigt, hvilken model du vælger. Den største forskel er duften, og det er langt vigtigere, at du bare kommer i gang med at bruge en skægolie hurtigst muligt.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skægolier

Sådan Anvender Man Skægolie

Anmeldelse: Beardpilot Skægolier – ‘Spicer’ og ‘Lumberjack’