Spånsuger

Spånsuger

Har du brug en spånsuger til værkstedet? Så vil vi gerne hjælpe dig med at træffe det rette valg. Der er nemlig en række forskellige ting, man bør overveje, inden man køber – og disse kan du blive klogere på her.

Der er rigtig mange fordele ved at købe en maskine som denne. Her er nogle af de største fordele:

  • Spåner og smuld bliver fjernet mens du arbejder. Dette giver et større overblik.
  • Du kan finde en mobil maskine, som du kan flytte rundt på.
  • Du fjerner støv fra lokalet, hvilket giver et sundere indeklima.

Populære spånsugere

Hvordan finder jeg ud af, hvor kraftig min spånsuger bør være?

Formålet med en spånsugermaskine er, at den bør fjerne savsmuld, træspåner og lignende. Derfor er det første spørgsmål, som du bør stille dig selv: Hvor meget savsmuld eller hvor mange træspåner produceres der, når jeg arbejder?

Herefter giver det mere eller mindre sig selv, at jo mere træaffald, der produceres, jo større en motor, bør du vælge.

Du kan også vælge den nødvendige spåsuger ud fra den maskine, som du anvender til træet. Har du lige købt en rundsav, en båndsav eller en slibemaskine? Disse forskellige værktøjer producerer forskellige mængder af træaffald. Herudover kan du også finde flere modeller af spånsugere, som kan anvendes til flere maskiner på samme tid.

Hvilket mærker er populære?

Det skal nævnes, at hvis du køber et produkt i en meget høj kvalitet, vil du naturligvis finde flere fordele, end hvis du køber en billig én af slagsen.

Du kan for eksempel få god kvalitet med følgende kvalitetsfyldte producenter, der er blandt de mest populære producenter på markedet:

  • Cyklon
  • Scheppach
  • Woodstar

Bør jeg købe min spånsuger med tilbehør?

Der kan tilkøbes mange forskellige stykker tilbehør, som kan være med til at optimere din arbejdsgang med en spånsuger. Der er dog to stykker udstyr, som er vigtigere end alle andre, og disse kan du med stor fordel tage med i dine overvejelser.

  • Finstøvsfilter: Et finstøvsfilter kan man tilkoble til maskinen. Denne vil opfange alle de små partikler, og derved optimerer du indeklimaet endnu mere.
  • Spånsugerslange: En slange i en høj kvalitet sikrer, at du kan bearbejde dit træ, selvom du står et stykke væk fra den stationære maskine. Du bør dog huske, at maskinen mister en smule effekt alt efter, hvor lang slangen er. Så hvis det drejer sig om mange meter, bør du købe en meget kraftig maskine. 

Hvor kan jeg købe en billig spånsuger?

Der er helt klart et marked for at købe disse produkter brugt. Du kan sagtens være heldig at finde et rigtig godt produkt til en meget god pris, men som udgangspunkt kan du drage fordele af at købe produktet direkte fra forhandleren, eller du kan kigge her på siden eller på spånsuger.dk.  

Den største grund til dette er, at du ved, at produktet er i tip top stand. Derved er du også sikker på, at sugeevnen er suveræn.

Den næststørste grund er, at du ofte finder gode tilbud og små priser, hvis du køber online. En spånsuger på tilbud koster derved ikke meget mere end en brugt maskine.

Nu bør du altså have en smule viden om, hvordan du vælger den rette maskine til dit behov, og du kan allerede nu se frem til de mange fordele, den kommer til at bringe.