Støbemix

Støbemix

Støbemix er et blandingsprodukt, der bruges til byggeri i forbindelse med støbning af fundamenter og støttemure. Skal du i gang med at støbe selv, så er her en guide til køb af den rette form for grus.

Du kan bruge blandingen både indendørs og udendørs, når du skal støbe holdbare og robuste mure og fundamenter. Men hvordan finder du den helt rigtige blanding til dit projekt?

Populært støbemix

Hvilket forhold skal jeg gå efter, når jeg køber støbemix?

Støbemix kaldes også grus. Det er en blanding af sand og sten, der bruges til en række forskellige formål. Grus er en fællesbetegnelse for en række naturligt fremkommende blandinger af sten og sand.

Der findes en række forskellige former for grus, der hver har sine fordele og anvendelsesområder, men for at opnå det rigtige resultat er det vigtigt at du vælger den rigtige form for grus, nemlig støbemix eller ærtegrus, som det også kaldes.

Som regel skal blandingen have et specifikt forhold for at opnå den bedste holdbarhed og styrke, og den ligger på omkring 60% sten til 40% sand.

Det bruges som regel, når der skal støbes stolper fast i jorden eller, hvis der skal fæstes kantstene eller besætninger langs bede og stier.

For at opnå den rette hårdhed og holdbarhed skal gruset blandes med cement og vand, der får den til at hærde og blive utroligt holdbar.

Hvad vejer støbemix?

Det er en god ide at vide, hvor meget af dette grus du skal bruge til dit projekt, så du kan regne ud om din bil kan bære det, eller om du skal bestille det på nettet. Der findes bigbags, der vejer omkring 1000 – 1500 kilo og koster omkring 1000 kroner.

Det er et tungt produkt, og derfor skal du også være sikker på, at du kan løfte, håndtere og transportere det, hvis ikke du bestiller det på nettet.

Husk, at du ud over blandingen også skal have cement til at blande op med for at få den rigtige blanding at arbejde med.

Hvor kan du købe støbemix?

Det er en af de ting, du kan finde i alle de større byggemarkeder. Er du i tvivl om, hvorvidt dit lokale byggemarked har det på lager, kan du lave en hurtig søgning på Google med ordene: støbemix stark, støbemix jem og fix, støbemix bauhaus, eller hvilken som helst anden forretning du ønsker at søge på.

Det er et en at de produkter, du med stor sikkerhed finder i stort set alle velassorterede byggemarkeder både i de fysiske butikker og på nettet.

Vær opmærksom på, at du får den rette form for grus med hjem og blander det i de rette forhold med vand og cement, så du ender med et produkt, der er holdbart og robust nok til at bære dit projekt.