Forårsklar bil? Besøg værksted og klargør bilen

Forårsklar bil? Besøg værksted og klargør bilen

Når vinteren går på held, hvilket de fleste af nok ser frem til, så skal bilen gøres klar til foråret. Det skal gøres på grund af levetid, sikkerhed og selvfølgelig også udseende af bilen, som trods alt betyder noget for de fleste af os.

En forårsklar bil kræver selvfølgelig service. Her kan et autoværksted som BIRI Drive-In Center i Birkerød der dækker Farum, Hørsholm, Rudersdal og Værløse, være den hurtige og smarte løsning. Hvis du bor på Fyn, Jylland eller andet sted, er det selvfølgelig et lokalt autoværksted der skal bruges.

Her er ting som eftersyn og skift af vinter- til sommerdæk ofte noget, som de fleste får klaret af en mekaniker. Men de lidt mere almindelig ting som rengøring for snavs, fedtet ruder, fælgrens og andet, noget du selv kan klare som årets forårsrengøring.

Derfor har vi samlet et par tips til hvad du skal have klargjort ved bilen.

Rengør indvendigt

De fleste biler trænger til en stor omgang forårsrengøring indvendigt. Her gælder det om at tømme bilen for diverse ting og affald. Næste skridt skridt er at støvsuge, så du får diverse skidt, sjap og andet som der er blevet slæbt ind i bilen gennem vinteren, fjernet. Her skal du skifte mellem de forskellige mundstykker, så du kommer ind i alle kroge.

Ruderne trænger med garanti også til at blive renset. Her skal du huske en polering så du slipper for en dugget rude. Rens alle plastoverflader med en fugtig klud, hvor du kan shine op med noget vinylpleje.

Hvis du vil have det indvendige virkelig rent, kan du overveje at købe en damprensning. Det er selvfølgelig en udgift, men giver ofte et super godt resultat.

Er dine måtter slidte, så køb et par nye der trods alt, ikke er den helt store udgift.

Bilvasken

Hvis det er langt tid siden at du har vasket bilen, så er det en af de første skridt i forårsrengøringen. Vinterens snavs af grus, støv og andet, er overkommelig hvis du bruger en vaskehal. Du kan dog gøre bilen en tjeneste med en håndvask, hvor du mange steder kan bruge en højtryksrenser til 20 kr. for 10 min. eller lignede.

Åbn dørene og vask metallet rundt om døren og panelet med en børste og sæbe. Rens alle de andre steder hvor vaskehallen aldrig kommer ind, som ved spejle, benzindæksel, skærme, fronten, bagside osv. hvor du bør bruge en god autoshampoo. Skyl efter med højtryksrenser, hvor du skal huske afstanden i forhold til styrken, så du ikke skræller lak eller andet af. Kom godt omkring panelkanter og hjulkasser. Fælge bør du vaske i hånden uden højtryksrenser for ikke at gøre skade.

Det gælder om komme ind de steder hvor skidt, grus og snavs har samlet sig, og et undervognsskyl f.eks. ikke kan klare. Hvis dette ikke bliver fjernet, vil de samle fugt og langsomt danne rust, hvor skærmkanter på visse modeller er hyppige steder der ruster først.

Tjek lakken

Det kan være at du skal give din bil en omgang lakrens. Her skal du tjekke rustne ujævnheder i lakken, som kræver en udbedring inden du poler bilen med rens. Du kan slutte poleringen af med at give en forsegling for det bedre resultat.

Smøring

Sørg for smøre bevægelige dele på bilen hvor det aftagelige anhængertræk har godt af smørelse, for det skal ifølge loven være aftagelig på enhver tidspunkt. Viskerarme, benzindæksel og diverse hængsler er steder som du bør smøre.

Gummilister har måske også godt af noget silikone efter vinteren, selv om det først og fremmest gøres til efteråret inden frosten, så døre ikke fryser fast.

Låsene er også et sted hvor du skal smøre. Her skal du bruge noget låseolie eller grafit, for der kan have samlet sig både snavs og rust her.

Skift vinterdæk

Du skal selvfølgelig have skiftet til sommerdæk, som er nemmest at få gjort ved autoværkstedet. Du kan dog også selv gøre det, hvor du selvfølgelig også skal tjekke dækkenes beskaffenhed og mønsterdybde. Her er mindst 3 mm. tilrådeligt for sikkerhedens skyld, hvor lovkravet dog kun ligger på 1,6 mm.