Vigtigheden af rigtig beskyttelse under hus renoveringen?

vigtigheden af rigtig beskyttelse under hus renoveringen

Hvis du bor i et ældre hus eller måske lige har købt et, så er det med renovering en opgave nu eller på sigt.

Du kan have behov for et nyt tag, loft, nyt køkken-alrum eller måske en ny omgang tapet og maling.

Et slidt hus skal have udskiftet mange dele, hvor de større ting som tag eller facade nok kræver fagmænd. De fleste andre “småting” som der skal klares i et gammelt hus, kan du med fordel klare selv. Det kræver tid, penge og den rigtige beskyttelse.

Vigtigheden af rigtig beskyttelse under hus renoveringen indbefatter både beklædning, afdækning og afskærmning mod støv og andet hvis i skal bo i huset imens.

Beklædningen

Hvad end opgave du skal i gang med, så kræver det både de rigtige materialer, værktøj og selvfølgelig den rigtige beklædning.

Godt arbejdstøj og fodtøj er vigtigt, for sikkerheden er noget de fleste håndværkere kender til vigtigheden er, men de fleste mennesker er dog ikke håndværker. Alle kan male en stue i det normale hverdagstøj, hvor lidt maling godt nok vil ødelægge tøjet men du kommer dog sjældent til skade.

En renovering af større ting kan dog være meget mere farligt, hvor tunge ting der vælter ned over fødderne, kan smadre din fod. Derfor er sikkerhedssko standard udstyr på f.eks. alle fabrikker og håndværksfag. Arbejdssko er sjældent kønne og lidt mærkelige at gå i hvis man ikke er vant til det, men de er dog dejlig sikre.

Det samme gør sig gældende med et par gode arbejdsbukser, for godt nok kan du arbejde i almindelige cowboybukser, men rigtige arbejdsbukser giver en bedre arbejdspasform samtidig med, at de er forstærket på de rigtige steder til slidtage.

Hvis du skal lave en større renovering, så overvej om ikke udgifter kan klare en meget lille sum til noget rigtigt arbejdstøj. Her kan du vælge anerkendte produkter som Engelbert-Strauss. Tøjet kommer nemlig ikke bare i den gode funktionelle form, men også i et design der ikke ligner Byggemand Bob, men i en trendy og moderne stil.

Bruge fagfolk eller gøre det selv?

En ting er at have ambitionen om en renovering så hjemmet bliver som nyt. En anden ting er at arbejdet også skal gøres, og her skal du selvfølgelig seriøst overveje om du skal betale dig fra det med håndværkere, eller om du give dig i kast med det selv.

Alle kan lære at smide noget tapet op, som måske nok ikke vil se lige så godt ud som den professionelle. Det er straks værre når det skal brækkes gulv op, vægge og mures op igen. Rør, el og andet skal du have fagfolk til, men det er også vigtigt at være realistisk omkring dine evner evner og tid – Du kan finde professionel hjælp ved f.eks. 3byggetilbud.

At renoverer større ting kan være hårdt, især hvis man som familie skal bo midt i byggerodet samtidig. Man har hørt om ægteskaber der ikke klarede en ombygning af boligen, og de fleste af os skyder ofte forbi tidshorisonten fra start til slut. Hvem kender ikke nogen der gik i gang med at renoverer deres hus, og mange år senere står det stadig frem som et stort byggerod.

Tænk nøje over om du selv har tid og energi til at klare renoveringen, så den også bliver færdig som i helt færdig. Alternativt kan det kloge valg være, at du kigger budgetterne igennem og finder økonomi til at købe dig fra renoveringen.