Cykelslanger

Cykelslange

Er du også forvirret over, hvilken cykelslange du skal købe til præcist din herrecykel? Når man skal vælge en ny slange, er der flere forskellige ting, man skal overveje. På denne side kan du læse meget mere om de ting, der er afgørende for dit valg. Disse er:

  • Størrelse
  • Cykeltype
  • Pris
  • Kvalitet

Når du er blevet klogere på disse fire områder, burde det være muligt for dig at finde den rette slange til din cykel, så du igen kan få fart på de to hjul og komme hurtigt rundt omkring.

Populære cykelslanger

Hvilken størrelse cykelslange skal man vælge?

Størrelsen er nok det første, du bør kigge på, da en forkert størrelse ikke vil fungere. Cykelslanges størrelse skal matche størrelsen på dækket, og derfor bør du kende størrelsen på dit cykeldæk, før du kan finde slangens størrelse.

Du kan se en tabel herunder, der kan give dig et overblik over dækstørrelser i forskellige måleenheder. Når du har fundet den rigtige størrelse på dækket, skal du blot finde en slange, der stemmer overens med denne størrelse.

ETRTO Tommer Franske mål Fælgomkreds
23-622 mm. 28 x 0,9 tommer 700x23c 1995
37-622 mm. 28 x 1,45 tommer 700x35c 1995
54-559 mm. 26 x 2,10 tommer    
54-622 mm. 29 x 2,10 tommer    

Ved disse mål er den øverste svaret på en typisk racercykel, nummer to i tabellen er størrelsen på en klassisk citybike. De to nederste er hjulstørrelser til de to mest brugte mountainbikes.

Hvor kan man købe billige cykelslanger?

Du kan købe cykelslanger hos mange forskellige forhandlere. Hvis du er på udkig efter billige slanger, finder du ofte disse ved at søge lidt rundt på nettet. Hvis du laver en sammenligning af de mange forskellige tilbud, der findes på nettet, vil du sikkert kunne finde en langt bedre pris, end hvis du tog ned til din lokale cykelhandler.

Herudover finder du ofte lavere priser hos de butikker, der ikke er specialiseret i cykler. Dette kan for eksempel være butikker som Føtex, Bilka, Harald Nyborg, T-Hansen, Biltema og så videre. Men pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, og i næste afsnit kan du læse mere om, hvor du finder den højeste kvalitet.

Hvor er man sikret den højeste kvalitet?

Kvalitet er essentielt, når man taler om slanger til cyklen. Hvis du bruger din cykel meget, kan det være yderst frustrerende at have problemerne med hjulene. Derfor kan det til tider godt betale sig at købe en høj kvalitet til en lidt højere pris.

Generelt finder du den bedste kvalitet hos en cykelhandler. Du finder mange gode cykelhandlere på nettet, som har et væld af tilbud på cykelslanger. Inden du køber, bør du dog overveje, om du leder efter nogle lidt mere specielle slanger. Dette kan for eksempel være én af de to typer, vi præsenterer herunder:

  • Delt slange
    Denne type passer utroligt godt til dig, hvis du gerne vil kunne skifte slangens let, eller hvis dit hjul er meget svært at afmontere. Med en delt slange kan du skifte slangen uden at tage hjulet af først.
  • Punkteringsbeskyttelse
    Dette er en almindelig cykelslange, som er fyldt med lappevæske. Dette kan i høj grad betale sig, især hvis man kører steder, hvor der er en stor risiko for punktering.

Vi håber, at du har fundet vores guide nyttig, og du snart er klar til at købe den rigtige slange, så du kan få vind i håret og asfalt under hjulene igen.