Cykeldæk

Cykeldæk

Skal du have et nyt, bredt og solidt dæk til din mountainbike? Eller et tyndt og hurtigt dæk til racercyklen? Så er du landet på den helt rigtige side.

Her vil vi guide dig til det rette køb af cykeldæk. På denne side kan du læse mere om hvilken størrelse, du bør gå efter, hvilke muligheder, der findes, og meget andet.

Populære cykeldæk

Hvilken cykeldæk størrelse skal du bruge?

Hvis det er på tide at skifte cykelhjulet ud, er det meget vigtigt, at du finder et cykelhjul, der passer til din cykel og dine fælge. Husk altid, at fælgen skal være smaller end hjulet. Tænk også på, om hjulet kan være der i forhold til skærmene.

På dit nuværende hjul bør der altid være markeret, hvilken størrelse det er. Hvis tallet ikke er slidt af det gamle dæk, bør du søge hjælp hos en fagkyndig person.

Hvis tallet stadig er på det gamle dæk, så burde det være let nok at finde et tilsvarende dæk. Det er dog ikke helt simpelt, da der findes en masse forskellige måleenheder, der kan bruges til at definere størrelsen.

Størrelsen på dit gamle dæk vil ofte stå i måleenheden ”ETRO”. Der kan for eksempel stå 40-438. Det første tal definerer bredden i millimeter, og det sidste tal er dækkets diameter i millimeter.

Herunder ser du en størrelsestabel med forskellige måleenheder, der kan hjælpe dig med at omdanne ETRO til andre mål:

ETRO Fransk mål Tysk mål Fælgomkreds
40-635 700B 28 x 1,5 1994
25-622 700 x 25C 28 x 1 x 1 1995
38-622 700 x 38C 28 x 1,5 x 1,75 1995

Dette er en kort tabel, som kan hjælpe dig med omregningen.

Hvor finder man billige cykeldæk på tilbud?

Efter du har fundet den rigtige størrelse, bør du overveje budgettet. Hvis prisen er det vigtigste for dig, kan du ofte have glæde af at undgå cykelhandleren. Du finder ofte lavere priser hos andre forretninger, der ikke kun handler cykler og cykeludstyr. Du kan blandt andet kigge på T-Hansens cykeldæk, eller du kan handle online hos Harald Nyborg eller lignende webshops.

Det er dog ikke altid billigere at købe billige dæk. Den største grund til dette er, at de ikke vil holde i lige så lang tid som dæk af en høj kvalitet. Derfor kan man sagtens argumentere for, at det vil være en god ide at købe ét dyrt dæk fremfor tre billige.

Hvor kan man købe den bedste kvalitet?

Hvis du vil have den højeste kvalitet, bør du uden tvivl finde dit næste dæk hos en cykelhandler. Du kan finde gode dæk både i de fysiske butikker og på nettet, men du vil ofte finde det største udvalg og de laveste priser på nettet. Her kan du blandt andet finde punkterfri cykeldæk, som kan gøre dine cykelture langt roligere, da du ikke behøves at bekymre dig om glasskår og lignende.

Du har også bedre chancer for at finde kvalitetsfyldte cykeldæk til racercykel, mountainbikes og lignende. Så hvis kvalitet er det vigtigste for dig, og du samtidig vil spare lidt penge, bør du uden tvivl besøge din virtuelle cykelhandler, næste gang du mangler et eller flere nye dæk.