Få professionel hjælp til parholdet som mand

Mand i terapi

Har du problemer i parforholdet, men er i tvivl om, hvordan du søger den rigtige hjælp? Du er heldigvis ikke alene, for rigtig mange mænd har problemer på den ene eller anden måde i parforholdet, og det kan være svært at åbne op og tale om det. Det kigger denne artikel nærmere på med særligt fokus på den seksuelle del.

Selvom de fleste nok ønsker sig det helt perfekte parforhold, så løber de fleste ind i problemer og udfordringer af den ene eller anden karakter. Kvinder er oftest bedre til at snakke om det end mænd, selvom begge parter kan have brug for at italesætte problemerne. Hvis du som mand selv har udfordringer, bør du ikke føle dig alene i verden, for mange har det formentlig ligesom dig.

Specielt på det seksuelle område kan det være svært at åbne op, og mange mænd har svært ved at tale om, hvis der er problemer med sexdelen. En af løsningerne kan være at prøve parterapi. Det findes der rigtig mange muligheder for fx i København og Lyngby.

Gør noget ved problemet

Første skridt er selvfølgelig at erkende udfordringen, så man kan gøre noget ved det. Det kan gøres på mange måder, men en af måderne er at søge en form for sexologisk rådgivning. Her vil det være muligt at sætte ord på de problemer, man ligger inde med, og faktisk kan det i mange tilfælde være nok til at komme et skridt videre. For andre vil det blot være starten på et langt forløb, hvor man til sidst formentlig ender med en bedre løsning end før.

Mange mænd har svært ved at tage skridtet til at gøre noget ved problemet, og det er vigtigt at holde fast i tanken om, at man sagtens kan gøre det.

Sexologisk terapi

En af de konkrete muligheder er at tale med en sexolog, hos hvem man får sexologisk parterapi. Det foregår på mange måder som den klassiske parterapi, men der er fokus på det seksuelle, som er udfordringen. Det kan være svært at åbne op i starten, men når der først er hul på bylden, kan det blive nemmere at tale om de ’issues’, man har i forholdet. Det er en populær løsning, som mange par er glade for efterfølgende.

Ingen skam at tale om

Det er vigtigt at huske, at det ikke er en skam at tale om seksuelle problemer – hverken med sin partner eller andre. Rigtig mange har udfordringer på den front, og man skal ikke føle sig unormal, fordi tingene ikke altid fungerer, som man ønsker det. Der kan være mange årsager til problemer på sexfronten, da det kan handle om manglende lyst, manglende gnist i forholdet, stress i andre dele af livet eller noget helt fjerde. Det er derfor vigtigt at huske på, at problemer i sengen ikke altid handler om netop sex – men rigtig ofte mange andre ting.

Mange oplever lignende problemer

Selvom man som par kan tænke, at man ikke hører hjemme hos eksempelvis sexologen, så er det en situation, som mange andre har siddet i før dig. Der er derfor ingen grund til at føle sig flov, selvom man taler om et så sårbart emne som sex.

Ingen er ens

Nogle føler også, at deres problemer er markant anderledes end det, de har hørt fra andre. Fortvivl ej, hvis du kommer ud for noget lignende, for ingen har de præcis samme problemer, og der vil altid være forskellige grunde og årsager til et eventuelt seksuelt problem. Tag altid udgangspunkt i dig selv og dit forhold – ikke andre.