3 tips til gardin valg der ser godt ud med nem opsætning

gardin valg der ser godt ud med nem opsætning

Brug disse tips til gardin valg og opsætning hvis du overvejer, at finde nye gardiner til boligen eller kontoret.

Det at finde de rigtige gardiner indenfor de mange typer der findes, kan være lidt af et job, for skal man vælge rullegardiner, lamelgardiner, plissegardiner eller andet slags, eller skal man gå efter den normale slags af stof?

Når man så har valgt og købt sine nye gardiner, så skal de også sættes op, og hvordan monterer man disse?

Det rette gardin valg der ser godt ud med nem opsætning, kræver, at du kender til, hvilket gardin der skal bruges til hjemmets forskellige rum. Her giver vi dig 3 typer af gardiner, og fordelen ved netop at bruge disse.

Traditionelle gardiner i stof

Mange foretrækker de traditionelle gardiner i stof, hvilket kan være med til, at skabe den helt rigtige stemning som du søger, hvad end det er i det tunge eller lette stof.

Fordelen med de mere gammeldags slags gardiner er, at du kan skabe en traditionel, boheme eller måske romantisk stil. Soveværelset er det oplagte sted at skabe den romantiske stemning, hvor det tynde gardin kan lukke lys ind, og tykke gardiner kan lukke lyset ude.

in stue er et andet sted, hvor de almindelige gardiner traditionelt har været det flotte dekorative og funktionelle behov, der samtidig med sin type, er med til at skabe sin helt egen hyggelige atmosfære.

Det giver nok lidt sig selv, at mål på både bredde og længde skal være rigtige, både for den funktionelle men også dekorative stil. En gardinstang skal som udgangspunkt placeres 8-10 cm over karmen og være 20% bredere end vinduet.

Det lange stofgardin der hænger helt til gulv, skal for set helt rigtig ud, og samtidig være funktionel, slutte 3 cm. over gulvet.
Stofgardinet til vindueskarm skal slutte 3 cm over en radiator, hvis sådan en findes under, og 8-10 cm. under karmen.

Find kvalitets gardiner i stof med prisgaranti hos gardinshoppen

Lamelgardiner

Lamelgardiner eller panelgardiner, er blevet en populær løsning, hvilket skyldes både den flotte stil og gode funktionalitet. Du får nemlig en ret elegant løsning, der gør sig godt i det moderne hjem, eller måske kontormiljøet, og samtidig er det funktionel i form af en fleksibel afskærmning.

Du kan få større eller mindre mængde lys ind i stuen, kontoret eller andet rum, hvor du har opsat lameller, ved at indstille i forskellige vinkler.

Du kan heldigvis finde elegante lameller i mål der passer helt efter dit behov, så du slipper for at skulle afkorte standardmål.

Du finder de flotte lamelgardiner ved Gardinshoppen her

Persienner eller rullegardiner

Persienner eller rullegardiner er en af de mest udbredte løsninger til afskærmning, dels fordi de er nemme, praktiske og særdeles prisvenlige.
Persienner eller rullegardiner kan købes i standardmål i de fleste byggemarkeder, supermarkeder og lignede steder, hvor du dog selv skal afkorte f.eks. aluminiumspersienne, hvis den ikke passer i bredde og længde.

Heldigvis kan du købe de lækre luksus modeller i specialmål, og til en pris, der ikke ligger synderligt over prisen til standardmodellerne.