Hvilket gardin skal man bruge til hjemmets forskellige rum?

Hvilket gardin skal man bruge til hjemmets forskellige rum?

Hvilket gardin skal man bruge til hjemmets forskellige rum?

Det kan være ganske rart at vide og kende lidt til, hvis du f.eks. står overfor at skulle flytte i nyt hjem. Hvert værelse eller rum i boligen har sin helt egen unikke funktion, og derfor bruger vi ofte forskellige gardiner i hvert værelse eller rum, helt ligesom vinduer kommer i forskellige typer. Her er f.eks. Velux vinduer blevet indbegrebet af god kvalitet, og med populariteten er også det gode kvalitets udvalg i Velux gardiner blevet nødvendigt, som du finder blandt førende forhandlere som Velux Gardinshop lige her.

Her har vi samlet et par tips, som du kan bruge som inspiration til, hvordan du finder dine nye gardiner til hjemmet hvad end du skal udskifte eksisterende eller flytter ind i ny bolig.

Gardinshoppen.dk tilbyder pris-, mål- og 100% tilfredshedsgaranti

køb den gode kvalitets ved gardinshoppenBesøg Gardinshoppen.dk der tilbyder mål og prisgaranti

Stuen

køb de flotte og praktiske gardiner til stuenStuen er som regel samlingsstedet i vores hjem. Derfor skal gardin løsningen både se godt ud, og være praktisk i form af afskærmning. Fjernsynet skal kunne ses ordentligt, samtidig med, at gardinet skal være beskyttende for møbler, så de ikke falmer.

Vi har alle indrettet os forskelligt, hvor nogen bruger stuen som pynt og for udsigten. Her er lamelgardiner til store vinduer oplagt som gardiner til stuen. Andre mennesker bruger deres stue til et total afslappende hyggerum, hvor fjernsynet er alteret, som alt interiør er indrettet efter. Her kan du vælge screen rullegardiner, der både giver udsigten og reflekterer solens stråler.

Indeklimaet i form af, at vælge gardiner der kan holde solens varme væk i de varme måneder, er absolut en ting du må tage højde for. Helt ligesom, at du kan vælge en løsning der lukker tæt om vinduerne og er med til at modstå træk fra utætte vinduer. Der skal også tages højde for støvallergi, hvor gardin løsninger ofte vil være støvmagneter. Her skal du satse på en type, der er nem og hurtig at rengøre.

Køkkenet

køb plissegardiner som dine nye køkkengardinerVores køkken er et vigtigt rum i boligen, for der skal jo laves mad, og jo flere mennesker i husstanden, jo mere vil dette rum blive brugt. Derfor skal et gardin i køkkenet være i tråd med indretningen og stilen, helt ligesom det skal være af den rette type, der både passer ind, afskærmer for solen og giver frihed for andres blikke udefra. Her er lyse farver, det gode valg der giver harmoni og en hyggelige atmosfære.

Da køkkenet er stedet hvor der laves mad, skal du selvfølgelig tage højde for, at her er det rum i huset, hvor dit gardin bliver udsat for mest skidt. Derfor skal det være forholdsvis nemt at tage ned og rengøre.

Du har hele paletten af gardin typer at vælge ud fra, til at være dit nye køkkengardin. Et plisse-,  rulle-, cafe- eller foldegardin vil både give et godt lysindfald og give privatliv, helt ligesom en persienne kan reguleres til at give det helt rette valg af lysindfald.

Børneværelset

brug flotte rullegardiner til de store vinduer i stuenPå børneværelset skal du både tage højde for et gardin der giver den gode søvn til barnet, og måske dig, og samtidig være sikkert for barnet.

Sikkerheden skal selvfølgelig være i orden, for snore i gardiner kan børn blive viklet ind i, hvilket også gør sig gældende for nysgerrige hunde. Hvis du vælger helt almindelige gardiner, så husk at gardinstangen også skal være sat forsvarligt fast, da børn af uvisse grunde, skal hive i ting.

Et cordless plissegardin med snorefri betjening der samtidig kommer med mørklægning, vil både være dejlig sikkert, og bane håb for at barnet sover længe om morgenen, ved fornemmelsen af den mørke nat. Et gardin valg der ser godt ud og med nem opsætning, der passer til både den lille som teenageren.

Soveværelset

find det rigtige gardin til dit soveværelseEt af de vigtigste rum i boligen, hvor vi opholder os en stor del af tiden i hjemmet, er selvfølgelig soveværelset. Her er det oplagt med et mørklægningsgardin, hvis du som så mange andre, ønsker en dyb søvn, som mørke gardiner er med til at skabe.

Soveværelset har dog også andre praktiske formål, hvor det kan tænkes, at der skal ses fjernsyn, læses og ikke mindst, rummet hvor klæder sig af og på.

Dit gardin valg kan kombineres med både et mørklægningsrullegardin, og et sæt lyse gardiner foran der kan være varme afledende. For hvis du har et rum med vindue mod sydvest, så  får dette rum mange timers sol gennem dagen, der er med til at varme lokalet op.
Rullegardin er en god nem løsning, men du kan selvfølelig også vælge foldegardiner , plissegardiner eller persienner til soveværelset.

Entreen

find den gode solafskærmning til entreenIkke alle har en entre, og som sådan er det ikke et rum der er beregnet til ophold, men derfor kan der dog godt være brug for et gardin.

Hvis entreen er badet i sollys, kan afskærmning være praktisk. Lyset kan være irriterende også selv i et rum, hvor man måske bare tager tøjet af og på. Et rullegardin med transparent kunne være den gode løsning, som også giver privatliv, hvilket jo er en anden god grund til afskærmning.

Alt afhængig af hvilket type du vælger, så kan den rette gardin løsning, også hjælpe til med at dæmpe træk fra utæt vindue.