Gør din bil vinterklar

Gør din bil vinterklar – Tips til hvad og hvorfor det er smart

Gør din bil vinterklar i god tid. Vinteren kommer senere end den plejer, men det er dog rart at bilen er klar, inden den kolde tid sætter ind. Her gælder det om ikke at trække tiden uden og lige pludselig står der jul i hovedet frem for bil.

Du skal have vinterdæk på bilen hvis du pendler hver dag, men hvornår skal du skifte til disse? Hvordan med kølervæsken, olien, rustbeskyttelse og generelt eftersyn af bil?

Her får du et par tips til hvad og hvorfor du skal gøre bilen vinterklar.

Polering

En af de arbejdsopgaver med bilen som de færreste af os gør, er, at polerer lakken til efteråret, frem for kun i foråret hvor de fleste gør det.

Poler bilen hvor temperaturen viser over 7-8 grader, hvilket måske kræver en garage eller lignede sted.

Små ujævnheder i billakken kan give problemer, og derfor bevarer du din bil bedst, ved ikke kun at polerer den i april-maj, men også inden vinteren sætter ind. Brug lidt tid på polering og brug lakforsegler og fælgrens.

Eftersyn og olie

vinterklar bil kræver nyt olieMotorolie er absolut en god ide at få skiftet før vinteren, helt ligesom et service eftersyn på autoværksted vil være den oplagte ting.

At bilen virker er en selvfølge, og de fleste af os bruger et bilværksted jævnligt. Her vil det være smart at ligge dine eftersyn samtidig med dækskifte til vinterdæk, hvor du gør klogt i at få skiftet olien også.

Nyere biler bruger syntetisk olie, som sagtens kan klare vinteren. De ældre biler tager vi ofte lidt lettere på i forhold til serviceeftersyn og olieskift. Bilen holder dog længere, hvis du skifter olie jævnligt til en tyndere form. Du slider nemlig på bilen, når olien ikke bliver skiftet så ofte, hvor halvdårlig olie gør det tungere at starte din bil.

Få skiftet dæk, olie og eftersyn ved et lokalt værksted som Horsens Autocenter hvis du bor i Horsens området, eller et godt lokalt autoværksted i dit område som du kan vælge at Google dig frem til, eller måske overveje at læse anbefalinger igennem på Trustpilot.

Skift til vinterdæk

husk at få skiftet til vinterdæk i god tidFå skiftet til vinterdæk inden sneen falder, for det kan være ganske udfordrende at sætte sig ud i bilen en kold morgen med meget sne og have sommerdæk på. Det er ikke en sjov oplevelse at køre på arbejde en kold tirsdag morgen i myldretrafikken, hvor du skøjter rundt.

Skift selv fra sommerdæk til vinterdæk eller få det gjort sammen med serviceeftersyn på dit bilværksted, som vil være smart at få gjort senest i slutningen af oktober, for frosten kommer jævnligt gennem november måned.

Husk at tjekke mønsterdybden på dine vinterdæk inden værksted, for pigfri vinterdæk bør som minimum have en dækdybde på 3 mm. og rent sikkerhedsmæssigt burde du satse på minimum 4 mm. dækdybde(Se vinterdæk guide).

Hvis du skal købe nye dæk, kan du med fordel vælge anbefalet modeller som som Kleber vinterdæk.

Tjek batteriet

Sikr dig, at dit bilbatteri er klar til kulde.

Noget af det bilister landet over har allerflest problemer med om vinteren, er bilbatteriet.

Bilbatterier er nemlig meget følsomme over for kulde, og når nattefrosten kommer, oplever mange bilejere derfor, at deres batterier står af. Vil du være sikker på, at dette ikke sker, skal du tjekke dit batteris tilstand, inden vintersæsonen begynder og dermed sikre dig, at du starter sæsonen ud med et stærkt batteri.

Kulde kan være skyld i, at dit bilbatteri mister op til 50 % af sin kapacitet, og derfor skal du altså have et godt udgangspunkt for ikke at få problemer med batteriet hen over vinteren.

Er dit batteri ikke i ordentlig stand, kan du for eksempel investere i en hjemmeoplader, hvormed du regelmæssigt kan lade dit bilbatteri op. Ellers kan du naturligvis også vælge simpelthen at købe et nyt bilbatteri, så du er sikker på at være godt kørende vinteren over. Det kan du finde her: https://www.batteribyen.dk/bil-motorcykel-lastbil-batterier.

Rustbehandling

Hvis din bil ikke har fået rustbehandling/Pava, så er det en god ide at få gjort inden vinterens komme.

Vejsalt, snavs og vand kan gøre stor skade på dørpaneler, hjulkasser og karrosseri. Her kan det være en fordel at bruge 3500 kr. så bilen er forberedt på den våde og kolde vinter.

Viskerblade

Hvis der kommer meget vand gennem vinteren, hvilket der ret ofte gør, så bliver gummiet på vinduesviskerne logisk nok mere slidt. Her kan det være en fordel at køre til T-Hansen eller bestille online, og købe et par gode vinduesviskere.

Det at skifte nedslidte viskerblade er ofte en opgave de fleste af os udskyder, selvom det ikke tager ret tid at købe og sætte på.

Du kan gøre det nemt for dig selv, ved at bestille online og få dem viskere sendt til din postkasse. Her indtaster du bare dit bilmærke, model og årgang.

 

Find viskerblade nemt & hurtigt hos Viskerbladet

find billige viskerblade online

Silikonespray & Låseolie

Smør låse og lister. Et spritnyt bilbatteri og lækre vinterdæk hjælper ikke meget, hvis bildørene fryser til, og du derfor slet ikke kan komme ind i din bil. Det kan derfor være en god idé at smøre bilens gummilister med silikonespray, inden frosten kommer, så dørene ikke fryser til.

På samme vis gør du klogt i at smøre låsene med låseolie, så disse heller ikke bliver et problem.

Køler- & sprinklervæske

Hvis du ikke har fået skiftet sprinkler og kølervæske ved bilværksted, så sørg for at få disse tjekket og fyldt op inden vinteren. Her skal du selvfølgelig bruge sprinklervæske der kan klare frostgrader.

Kølervæsken skal være den rigtige, som du kan finde information om i din instruktionshæfte, ellers kan Google give din svaret ved at søge på bilmodel + rigtig + kølervæske.