Nedrivning af hus guide med hvad, hvordan og pris med bedste tilbud

pris på Nedrivning af hus tilbud

Nedrivning af hus er nyttig viden for dig, der overvejer at rive din ejendom ned, eller renovere den. Et meget typisk eksempel på hvor det er vigtigt at have kendskab til nedrivning af et hus, er hvis du har fundet drømmegrunden hvor der i forvejen står et hus, som du ønsker at rive ned, så du kan bygge dit eget palads på drømmegrunden.
Et udgangspunkt nå vi snakker om nedrivning af et hus, så vil en helt almindelig villa på 150 kvadratmeter, koste ca. 90.000 kr. inklusiv moms, (plus/minus 10.000 kr.). Prisen vil som hovedregel starte omkring de 100.000 kr. og endda mere, men hvis du er smart og indhenter flere tilbud, kan der hurtigt og let være penge at spare.

Forhandling og research er en prisværdig fordel

At købe en grund i dag, kan koste en del håndøre, alt efter hvor i landet du søger. Men jo dyrere en grund er, jo mindre kan du låne af banken og realkreditinstituttet til at bygge det hus, du ser i dine drømme. Derfor er det i visse tilfælde fordelagtigt, at købe et meget dårligt og faldefærdigt hus, som har en grund du ser potentiale i.
Se på grunden og ikke huset.
I det midtjyske, kan en grund nemt koste mellem 600.000 kr. og op til 1.000.000 kr. Men samtidig kan du mange steder finde et hus, der koster omkring de 300.000 kr. Her kan du for ca. 90.000 kr. rive huset ned, og så har du sparet, ud fra ovenstående eksempel, mellem 200.000 kr. og 600.000 kr.
Men foruden alternative løsninger, kan du også med fordel benytte dig af en klassisk forhandling.

Mere research før du begynder

Når det kommer til nedrivning af et hus, så er der nogle regler der skal overholdes. Det anbefales at du, som overvejer eller ønsker at foretage en nedrivning, er bekendt med Bygningsreglementets kapitel 1.7 ”Nedrivning af bebyggelse”.
Foruden Bygningsreglementets kapitel 1.7, bør du undersøge følgende:

 • Du bør vide om der er wirer i betonen. Dette kan være meget problematisk ved nedrivning, da dette betyder at du ikke bare kan tage en stor hammer og gå amok.
 • Kan nedrivning af det pågældende hus, på bedre arbejdsmiljøvilkår?
 • Hvis du køber et hus hvor formålet er en nedrivning af det, skal du undersøge om hvorvidt underlaget af huset er forurenet eller ej, så du ikke laver ravage når nedrivning skal foretages.
 • Du skal undersøge om hvorvidt der er behov for at tage hensyn til eventuelle naboer.

Herudover bør du også undersøge forholdende om isoleringsgranulatet, om der findes installationer der skal tages hensyn til (gas, el mv.) og om der er sundhedsskadelige materialer i huset.

Byhuse og bevaringsværdi

Mange ældre byhuse med enten et specielt udseende eller på den ene eller anden måde, der med tiden har opbygget et vartegn, skal der tages hensyn til.
Det vigtige for dig er her, at et hus med en bevaringsværdi mellem 1 og 6, må der ikke blive foretaget en nedrivning på. Hvis du ser sådan et hus, skal du kontakte kommunen og ansøge om en tilladelse til at foretage en nedrivning af det.
Sådan en tilladelse kan nemt tage op til en måned at få indhentet, hvorfor det er en rigtig god idé at være tidligt ude. Så snart du overvejer det, bør du ansøge om tilladelse. Hvis du derimod vælger et firma hvis ydelse udelukkende er nedrivning af huse, så kan de hjælpe dig et langt stykke af vejen, specielt med at få tilladelsen til nedrivning hjem.

Skal du foretage en nedrivning eller en renovering?

Dette er et spørgsmål, hvor der ikke findes et endegyldigt svar. Du skal gøre hvad du har det bedst med. Statistisk set, så er der flere der benytter sig af at foretage en nedrivning af et hus, for at kunne bygge deres helt eget. Dette skyldes at du har muligheden for at tegne og opføre et hus, præcist efter det du ønsker.
I mange tilfælde ved renovering, kræver det at du skal bo i byggerod i en længere periode. Dette skal opholdes med at du skal bo et helt andet sted, mens dit nye hus bliver opført. Det er de færreste der ønsker at bo i byggerod, have håndværkere rendende frem og tilbage, og så først endeligt være flyttet ind i ”drømmehuset” efter noget tid. Følelsen af at træde ind i ens hybel, hvor alt er perfekt, er ubeskrivelig i forhold til hvis du langsomt bor og ser dit hus’ forandring ved renovering.
I dag er markedet et sted, hvor at hvis du køber et hus til ca. 2.000.000 kr. og skal renovere, så kan du lige så godt købe dig en grund, nedrive et eventuelt hus på grunden og så få et splinternyt hus. Ved nye huse er energimærkningen også væsentlig bedre end ældre, om der er foretaget en renovering eller ej, grundet de skærpede krav. På grund af markedet, kan det både svare sig økonomisk på den korte bane ved kontant besparelse og på den lange bane ved udgifterne til huset.

Kan du selv?

Det er selvfølgelig et spørgsmål om erfaring, men normalt anbefales det ikke at du ene og alene står for en nedrivning. Der er mange potentielle konsekvenser, både sikkerhedsmæssigt, men også lovgivningsmæssigt.
Det er normalt en unødvendig risiko at tage, ved at foretage en nedrivning selv. Hvis du derimod kender nogen der kan hjælpe dig, som arbejder med det til dagligt, eller som det mindste har prøvet det en håndfuld gange, så kan det være en fin idé.
100.000 kr. for en nedrivning, er ikke alverdens, når du alligevel står til at bruge dét beløb flerdobbelt.

Prisen på nedrivning

Vi har allerede nævnt et eksempel på en pris, hvilket er et godt udgangspunkt. Men når du skal ud og forhandle, kan det være en god idé at have kendskab til hvad der foregår ved en nedrivning, så du ikke bliver unødvendigt påvirket af fagpersonerne du snakker med.
Prisen kan variere, og her er disse faktorer der påvirker den:

 • Adgangsforhold til matriklen
  • Der kommer til at foregå en masse transport til og fra huset, når der skal foretages en nedrivning. Jo lettere det er at komme til og fra huset, jo billigere er det.
 • Antal etager
  • Hvis huset har flere etager, er det farligere at arbejde med. Der er flere potentielle konsekvenser, og det kan tage meget længere tid at foretage.
 • Geografisk placering
  • Prisen er markedsbestemt. I nogle områder er efterspørgslen højere end andre, ligeledes med udbuddet, hvorfor priserne kan variere.
 • Husets materialer
  • Er der mange klinker og gulvvarme, er det dyrere at foretage en nedrivning, da der skal tages hensyn til dette.

Når du indhenter tilbud fra flere forskellige virksomheder, så bør du høre om bortskaffelse af alt affaldet er en del af prisen. Og hvis du ikke selv har noget mod at tage på lossepladsen en del gange efter nedrivningen er foretaget, så kan du måske forhandle dig til et lille afslag i prisen der.