Den komplette guide om skrabere

skraber

Her i artiklen kigger vi på valget af en god skraber, ligesom vi kigger på den korrekte brug af skrabere til barbering. Det er nemlig vigtigt at bruge skraberen rigtigt, så du ikke får røde knopper og irriteret hud efter barbering.

En god og skarp skraber hjælper også på dette, så vi har set på, hvordan du vælger den rigtige model, og hvordan du holder den skarp i lang tid.

Populære muligheder

Hvilken skraber er bedst?

Når du skal vælge den rigtige model, så bliver du nødt til at kigge nærmere på Gillette. Gillette sidder meget tungt på markedet, og de fleste eksperter er enige om, at Gillette laver de bedste skrabere til mænd.

De har været det klart største firma i mange år, og lige siden de introducerede deres Mach 3 skrabere for ca. 20 år siden, har de domineret markedet suverænt.

Kigger man på diverse test af skrabere, så ligger Gillette nærmest altid i toppen på alle parametre. Samtidig bliver de ofte kåret som bedst til prisen.

Nye skrabere fra Gillette

Siden har de lavet nyere og bedre modeller, som f.eks. deres nyeste Gillette Fusion Proglide. Denne model bygger videre på succesen fra Mach 3, den er bare forbedret på flere forskellige punkter.

Den har bl.a. smarte systemer, som sikrer at bladene altid er i rette vinkel til skægget, og barbering bliver dermed tættere og mere skånsom.

Du kan selvfølgelig finde andre gode mærker, men med Gillette går du ikke galt i byen. Og deres priser er meget rimelige, når man tænker over den lange holdbarhed og gode kvalitet.

Hvordan bruger man en skraber korrekt?

Du skal sørge for at bruge nok barberskum, da det beskytter din hud. Herefter skal du stryge din skraber over skægget i rolige bevægelser i skægstubbenes retning. Det vil sige mest nedad, når det kan lade sig gøre. Du kan dog godt ændre vinkel og retning, ved de steder du ellers ikke kan komme til.

Når du er færdig, så skal du skylle ansigtet i koldt vand. Dermed får du vasket alt skidt væk, samt det kolde vand indeholder ingen bakterier i modsætning til varmt vand. Til sidst kan du påføre noget aftershave, da det hjælper mod røde knopper, som opstår via bakterier i de små rifter.

Hvordan vedligeholder jeg min skraber?

Når du er færdig med at barbere dig, så skal du skylle din skraber grundigt i koldt vand. Du skal være omhyggeligt med at få snavs og skægrester væk fra bladene, så det ikke tørrer ind og sætter sig fast.

Herefter skal du tørre din skraber godt i et rent håndklæde, så bladene bliver helt tørre. Vand er nemlig med til at gøre bladene sløve, så det er vigtigt at få dem tørret godt.

Placer din skraber i skabet, så der ikke strinter vand på den. Mange har en vane med at have den liggende ved vasken, men dette er dumt.

Endelig bør du købe en såkaldt RazorPit, som er en slags sliber til din skraber. På denne måde kan dine barberblade holde sig skarpe i meget længere tid, så en RazorPit er meget hurtigt tjent ind igen.

Her køber du billige skrabere

Du finder klart de billigste skrabere på nettet. Netbutikkerne har lavere omkostninger end de fysiske butikker, hvorfor de kan holde priserne lavere.

Og i sær med kendte mærker, som Gillette, så er det nemt at sammenligne priser på tværs af netbutikker. Det eneste konkurrence parameter er derfor prisen, hvorfor netbutikkerne må holde prisen meget lav, da de ellers ikke får solgt noget.

Der er ligeledes mange netbutikker, så konkurrencen er rigtig hård. Det er også med til at holde priserne på nettet lave. Køb derfor din skraber på nettet og spar de ekstra penge.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skrabere

Test/Anmeldelse af Barberskabets Skraber