Vådrumsmaling

Vådrumsmaling

Når du skal male badeværelset eller andre rum, hvor væggene skal kunne holde til at blive våde, så kræver det vådrumsmaling. Men der er mere i det end bare at vælge den rigtige farve, eller den glans man ønsker.

Det er ikke kun i badeværelset denne form for maling anbefales eller kan have fordele frem for almindelig maling. Der findes både en række ting du skal vide om selv malingen, men også en del anden info, der kan være interessant for dig, hvis du går i maletanker.

Populært vådrumsmaling

Kan man bruge vådrumsmaling på alle overflader?

Du kan male stort set alle overflader med produktet, men for at opnå den optimale effekt skal overfladerne være godkendte til brug i vådrum, ellers vil du ikke opnå den fugtdæmpende effekt, der er meningen med malingen.

Det gælder især, hvis der er tale om vægge af gips med glasvæv. Her er det vigtigt, at vævet er godkendt til brug i vådrum, for at du kan få den ønskede effekt.

Når du maler dit badeværelse er det heller ikke i alle tilfælde nødvendigt at male lofterne, for, hvis de er fremstillet i hvidpigmenteret træ eller gips, kan du nøjes med at male dem med panel hvid maling til træloftet og en almindelig maling med glas 10 til gipsloftet.

Hvilken vådrumsmaling skal jeg vælge?

Overordnet set findes der en række forskellige mærker maling til vådrum, der kan købes i alle de store byggemarkeder. Skal du male, kan du hurtigt finde ud af, om dit lokale byggemarked fører det du mangler ved at lave en hurtig google søgning på eksempelvis vådrumsmaling Silvan, vådrumsmaling Jem og Fix eller vådrumsmaling Bauhaus, eller du kan kigge på vådrumsmaling.dk.

På den får du også en ide om, hvilke mærker og prisklasser de fører. Der er dog stadig ting, du skal overveje.

Hvilken glas skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge den rigtige glans, når du står i byggemarkedet eller skal bestille på nettet. Den mest solgte er glans 20, som også kan bruges i langt de fleste vådrum.

Der kan dog være tilfælde, hvor det er nødvendigt at vælge glas 30 eller endog 50. Forskellen på de forskellige numre er, at jo højere glas, des lettere er overfladen at rengøre og jo mere vandafvisende er den også.

Hvilken farve skal jeg vælge?

Som udgangspunkt kan du få vådrumsmaling i alle farver, på samme måde som almindelig maling. Det er dog værd at notere sig, at med vådrumsmaling vælger langt de fleste hvide eller andre neutrale nuancer, fordi det er mere praktisk og lettere at holde.

Når du har taget stilling til de to er det kun et spørgsmål om at finde den producent og den kvalitet du ønsker at bruge i dit hjem.

Se også: Strukturmaling

Hvad koster vådrumsmaling og hvor meget skal jeg købe?

Som udgangspunkt er denne form for maling lidt dyrere end almindelig maling, men der er stadig stor variation indenfor priserne alt efter, hvilken producent du kigger på.

Når du skal regne en pris ud, er det altid en god ide, at regne ud, hvor meget maling du skal bruge. Det varierer rigtig meget fra producent til producent, hvor meget der skal bruges for at opnå det optimale resultat, så derfor skal du altid læse på bøtten og bruge de tal, når du skal regne ud, hvor meget du skal bruge.

Når du skal regne ud, hvor meget maling du skal købe skal det regnes ud i m2 og ud fra den beregning kan du bruge tallet på bøtten (der fortæller, hvilken mængde du skal bruge pr m2) til at regne ud, hvor meget maling du skal købe!

Husk, at hvis der skal males to gange for at opnå fuld dækning, så skal du gange dit areal med 2 inden du har det rigtige tal.

Altid hellere sørge for at have lidt maling i overskud end at mangle lidt. Så har du til at dække små ridser eller pletter, der ikke kan vaskes af og dine vægge forbliver pæne i længere tid.