Hudpleje tips til mænd som du kan få gavn af

Hudpleje tips til mænd som du kan få gavn af

Selvom mange mænd nok helst vil undgå alt, hvad der har at gøre med hudpleje, så er pleje dog det fornuftige valg for os alle. Hudpleje er nødvendig for de fleste og også mænd.

Mænd vægter ikke de samme ting som kvinder, hvor pleje, nydelse og nok større “besættelse” af deres krop, er mindre udbredt blandt den gennemsnitlige mand. Og derfor er der ikke så mange mænd der gør noget ved de 3 værste problemer som mænd kæmper med:

  • Uren hud
  • Hårvækst uønsket steder
  • Gener med barbering

Derfor får du disse hudpleje tips til mænd der bør implementeres i hverdagen blandt mange andre daglige rutiner.

Uren Hud

Der er mange grunde til uren hud ved mænd. Dybest set er det en kombination af hormoner, miljøet og så at mænd ikke rigtig bruger tid på hudpleje eller tager uren hud seriøst.

For at bekæmpe uren hud, er der daglige ting som du bør gøre:

  • Brug en creme efter din hudtype hvad enten det er til tør, normal eller fedtet hud. Din hud har godt at en fugtig creme der kan hjælpe med til at bekæmpe hudorme, bumser og andet.
  • Vask dit ansigt når du alligevel står under bruseren, hvilket hjælper til at få renset godt.
  • Hvis du lider rigtig meget af bumser, så bid i det sure æble og opsøg en specialist på området. En fagprofessionel kan hjælpe dig med til at bekæmpe bumser. Men du skal samtidig huske at bruge bumsecreme hver eneste dag. Helt ligesom du bør bekæmpe og komme hudorme til livs med et fjerner redskab.

Se også: Guide om skægpleje

Hårvækst

I dagens Danmark er det næsten blevet trend at være hårløs. Og selvom unge mænd bruger tid på at barberer hår på brystkassen, så kommer problemet med uønsket hårvækst først for alvor når kroppen er fuldt ud vokset, hvilket i gennemsnit ligger omkring de 24-28 år.

Det med at barberer brystkassen og andre steder kan gå for et stykke tid. Men med alderen virker det til at uønsket hår vokser hurtigere end i de yngre dage. Og derfor kan barbering af hår på brystet være en daglig opgave. Udover det tager tid, kan det også begynde at klø rigtig meget, som ikke sker ved at lade brysthårene gro.

Løsningen til at få fjernet uønsket hår er at bruge voks. Mænds områder i forhold til uønsket hår sker som regel omkring ryg, mave, bryst og skuldre.

Andre redskaber er en enkel næsetrimmer til at fjerne hår omkring næse og ører.

Barberingen

Problemet med barbering er, at det for de fleste mænd har bivirkning i form af hudproblemer efterfølgende.

Problemet kommer på grund af, at man skærer barberskraberen over huden og skaber hudafskrabninger eller risiko for indgroet hår. Samtidig kan de produkter du bruge, skabe allergi i værste tilfælde hvis det er dårlige produkter.

Alt sammen noget de fleste mænd kender til, for efter barberingen oplever de fleste en tendens til rødme og irriteret hud, der kan vare i dagevis efter en barbering.

Du kan forebygge ved at huske disse barberings tips til din hud:

  • Barber altid med hårene. Husk på, at hår midtvejs på halsen rent faktisk ”vender forkert”. Her skal du skrabe opad til midtvejs/under hagen. Ved at køre med hårene modvirker du sår dannelser. Og du river heller ikke huden op, som du vil gøre ved at barber mod hårene.
  • Hvis du har følsom hud som mange mænd har, så undgå en sprittet aftershave. Spritten i aftershaven desinficerer, men det er samtidig utroligt dårligt mod huden. Hvilket især gør sig gældende efter en barbering som du kan læse i de basale fakta omkring barbering.
  • Brug en god creme efter barbering så huden får fugt, hvilket vil modvirke indgroet hårdannelse.

Husk at hudpleje ikke er noget der behøver tage lang tid, det skal bare implementeres i de daglige rutiner og så selvfølgelig bruge de korrekte produkter til din hud.