Populære Braun barbermaskiner

braun barbermaskine

Der er mange gode barbermaskiner på markedet, men især Braun og Phillips laver nogle virkelig gode modeller. Det er to af verdens største mærker inden for barbermaskiner, og deres produkter har solgt i millioner af eksemplarer. Her i artiklen kigger jeg nærmere på Braun barbermaskiner, og jeg har lavet en guide med køb af den rette barbermaskine til netop dit behov.

Populære maskiner

Braun er verdensførende inden for barbermaskiner

Braun er en tysk virksomhed, som blev grundlagt i 1921 af maskiningeniøren, Max Braun. De har i mange år været kendt for at lave nogle af verdens bedste barbermaskiner, og mærket har vundet adskillige tests af barbermaskiner. Deres produkter er særligt kendt for god holdbarhed, og en Braun Shaver kan holde i adskillige år. Den er nemlig bygget af kvalitetsdele og gennemtestet af millioner af mænd gennem årene. Der er derfor ingen børnesygdomme tilbage ved deres produkter, så tingene virker bare som de skal. Ligeledes får man meget for pengene, da Brauns produkter ikke er væsentligt dyrere end de fleste andre mærker. Tager man højde for den lange holdbarhed, så er der rigtig god værdi for pengene i en Braun Barbermaskine og på højde med Philips barbermaskiner.

Skal du vælge Braun serie 3, 5, 7 eller 9?

Braun har lavet et utal af forskellige barbermaskiner. Deres mest kendte modeller går under serienavnene 3, 5, 7 og 9. De bliver bedre og dyrere, jo højere tal du kommer til. Om du skal vælge den ene eller anden model kommer an på mange ting. Der er ingen tvivl om, at alle modellerne sagtens kan barbere dit skæg på en god måde. De dyrere modeller har dog den nyeste teknologi, og ligesom alle andre produkter, så er der også sket store forbedringer på markedet for barbermaskiner. Du kan derfor klare din barbering hurtige og mere præcist, hvis du f.eks. vælger en 7 eller 9 serie. Det er klart mænd med kraftig skægvækst, som vil kunne mærke den største forskel. Maskinen kommer nemlig på et helt andet og stort arbejde, når den skal klippe mange og genstridige hår. Jeg har selv forholdsvis kraftig skægvækst og har en Braun barbermaskine serie 7, hvilket jeg har været rigtig glad for. Den har holdt flere år, og den virker stadig ligeså god som ny. Havde jeg haft mindre skægvækst, ville jeg dog have sparet de ekstra penge og valgt en billigere model.

Braun serie 7 – den måske mest populære shaver nogensinde

En af de aller mest solgte shavere nogensinde er Braun serie 7. Indtil den nye 9’er serie kom, så var dette topmodellen hos Braun.

Da den kom på markedet fik den fantastiske anmeldelser rundt på de forskellige blogs og testsider, og den blev hurtigt en stor bestseller.

Modellen blev især fremhævet for en fantastisk tæt barbering via den nyskabende Sonic teknologi. Sonic teknologien giver over 10.000 vibrationer i minuttet, hvilket hjælper med at fange langt flere hår.

Vibrationerne gør, at du ikke behøver presse shaveren så hårdt mod huden og den giver derfor en langt mere skånsom barbering.

På denne måde bliver din hud ikke så irriteret, og du undgår de grimme røde knopper. Knopperne kommer nemlig især ved overbelastet hud, og når shaveren skaber små rifter, hvor der senere kommer bakterier i.

Braun serie 9 – den nye topmodel

Hvis kun det bedste er godt nok til dig, så skal du vælge den nye Braun shaver serie 9. Dette er den nye topmodel, som har alt den nyeste teknologi inden for shavere til mænd.

Den får ligeledes fantastiske anmeldelser, men modellen minder dog en del om serie 7. Dette er dog på ingen måde dårligt, da 7’eren er en fantastisk maskine. Spørgsmålet er dog bare, om denne nye model er de ekstra penge værd.

Den har en opdateret og ifølge Braun endnu bedre Sonic funktion. Braun kalder den funktion for SyncroSonic, og den er speciallavet til at fange selv de mest genstridige og utilgængelige hår i et strøg.

Du undgår derfor at køre shaveren frem og tilbage over skægget flere gange, hvilket både sparer tid, og sparer din hud for irritation.

De fleste anmeldelser melder om en endnu tættere, hurtigere og mere skånsom barbering end forgængeren, men forskellen er ikke så stor igen. Det er også svært at forbedre end nærmest perfekt maskine, som den yderst populære serie 7.

Braun serie 5 giver god værdi for pengene

Hvis du ønsker en god Braun shaver til billige penge, så kan du med fordel vælge deres billigere serie 5. Da den kom på markedet, så vandt den adskillige tests hos flere store uafhængige forbrugermagasiner.

Den vandt bl.a. en stor test i Tænk og i det svenske Råd og Rön, som er en pendant til det danske Tænk. Dermed var den nok den bedste barbermaskine på markedet dengang.

Modellen har selvfølgelig ikke den helt nye teknologi, men du er stadig sikret en rigtig god barbering med denne maskine.

Alle Brauns maskiner er desuden designet til at holde i flere år, så på sigt bliver barbering med shaver også en af de billigste løsninger til skægget.

Den gode barbering med maskine

Når du har købt en god shaver, så skal du også huske at bruge denne rigtigt. For det første skal du huske at bruge den regelmæssigt, da langt skæg er hårdere at barbere for både maskinen og for din hud.

Man anbefaler derfor maksimalt 7 dage mellem hver barbering, men det kommer selvfølgelig meget an på din skægvækst. For de fleste er det optimalt at bruge maskinen oftere.

Braun serie 7 og 9 er desuden vandtætte. Du kan derfor med fordel barbere dig under bruseren, da det giver en rigtig skånsom barbering. Samtidig skylles alle hår ud i afløbet, så der er ingen rengøring efterfølgende.

Efter barberingen er det en god ide med aftershave eller fugtighedscreme. Selv de bedste shavere kan give små rifter og lettere tør hud, hvilket en fugtgivende aftershave kan afhjælpe.

Barber dig under bruseren

Næsten alle Brauns barbermaskiner er designet til at tåle vand. Du kan derfor nemt tage den med i bruseren og klare barberingen her. Huden har ofte bedre af en barbering i badet, da både hud og hår bliver blødere efter noget tid i badet. Samtidig er det utroligt nemt med rengøringen, da skægstubbene bare bliver skyllet ud i afløbet. Husk dog lige at tjekke specifikationerne på den valgte model, om den nu også kan tåle en tur i bruseren. Mig bekendt kan alle nyere modeller fra Braun klare dette.

Køb din barbermaskine på nettet

De billigste priser på barbermaskiner finder du oftest på nettet, da der er stor konkurrence mellem netbutikkerne. De seneste år er denne konkurrence blevet skærpet via nye butikker, som prøvet at komme ind på dette marked. De fysiske butikker har ligeledes svært ved at holde deres priser ligeså lave, da de skal betale for lokaler og ekspedienter. Man kan alligevel ikke få lov til at prøve en barbermaskine inden køb, så der er faktisk ingen grund til at købe den i en fysisk butik.

Braun Barbermaskine Test

I nedenstående Braun Barbermaskine Test kan du se lidt mere om hvilken Braun Barbermaskine du skal vælge som en del af dit barbersæt, samt test / udpakning af nogle af de forskellige modeller:

https://youtu.be/7DfzyymExbY

https://youtu.be/slTEcMVzmXs