Inspiration til hvordan du finder dine nye gardiner til boligen

hvordan du finder dine nye gardiner

Hvis du leder efter inspiration til, hvordan du finder dine nye gardiner til boligen, så du både opnår den gode afskærmning for solen og rette stil, så har vi her samlet et par gode tips.

Du kan finde de gode råd til hvilket slags afskærmning til der passer til de respektive rum der normalt hører sig til lejligheden eller huset, og selvfølgelig også, så gardinet passer til den respektive form på vinduet.

Gode råd til tilpasning af gardiner til vinduet?

Første udgangspunkt for at finde det helt rigtige gardin der passer til boligen, er selvfølgelig et gardin der passer til vindue typen. Her er plastvinduer som du ved finder ved Lodberg Plastvinduer i Esbjerg, blevet et populært valg. Før i tiden var folk imod plast fordi det så billigt ud, men i dag kan du stort set ikke se materialet, med mindre du går helt tæt på vinduet – det gør de færreste trods alt.

Få styr på størrelse af vinduer, udseende og typen af vinduer. Til standardvinduet kan du bruge stort set alle typer gardiner. Her skal du dog vælge mellem mørklægning eller ej, helt ligesom du skal overveje om det skal være transparent eller ej. Panoramavinduerne kræver

afskærmning ikke bare for lyset, men også for snagende øjne. Hvis du skal skifte vinduer samtidig med gardiner, så besøg hjemmesiden ved Lodberg og bliv inspireret af vinduestyper.

Gardiner til stuen

Din stue er nok det centrale rum, og i familie boligen er det ofte samlingsstedet, hvor man slapper af og snakker om dagens begivenheder på arbejde, studie, børnehave eller fritiden.

At det er det centrale hyggested, betyder også, at dit gardin valg er vigtigt for at skabe den helt rigtige stemning i indretningen, så der både er stilfuldt men også hyggeligt.

Det kan være ret svært at finde de rette gardiner til stuen, for der er forskellige ting, som du skal tage højde for lige præcist i dette lokale.

  • Lyset: Hvis du har store lyse vinduer i stuen, så får du også meget lysindfald her, der især når solen om foråret og sommeren står på, er med til at give den lækre stemning. Problemet er dog, at solen også kan være ret irriterende når den falder henover sofaen, stuebordet eller fjernsynet. Her er lamelgardiner som du kan finde til den gode pris lige her, den stilfulde måde at dæmpe og styre lysindfaldet, helt ligesom panelgardiner og persienner også giver den rette dæmpning.
  • Temperatur: Det lyder måske tåbeligt, men det rette gardin kan være med til at give en isolerende effekt af temperaturen.
  • Beskyttelse: Solen har en skadelig effekt både på huden og på dine møbler, hvor de sydvendte vinduer giver stuen meget sol det meste af dagen, der kan få dine møbler til at falme.
  • Terassedør: Plissegardiner, rullegardiner eller lameller kan være den perfekte løsning til døren ud mod terrassen.

Gardiner til køkkenet

Dit køkken er måske det rum, hvor i opholder jer meget i fritiden, og lokalet hvor familien har en stor del af huset fælles aktiviteter.
Her skal der selvfølgelig afskærmes mod lyset, hvis der er meget indfald. Gardinet til dit køkken skal selvfølgelig også passe ind i designet, og du finder den rette kombination ud fra disse ting:

  • Afskærmning: De fleste ønsker sollys ind, men det er også ganske rart at afskærme, hvis man nu bor i stueetagen hvor folk kan kigge lige ind. Persienner, lamelgardiner eller måske plissegardiner giver dig muligheden for at afskærme og samtidig tillade den rette mængde af sollys at komme ind.
  • Renlighed: Køkkenet er stedet hvor madlavningen foregår, og derfor vil der selvfølgelig være masser af os, sprøjt og andet som er med at udsætte dit gardin for skidt. Derfor skal du vælge den rette type, der er nem at rengøre, hvilket kunne være rullegardiner og persienner.

Gardiner til soveværelset

Du befinder dig mange timer af dagen i soveværelset, og her skal du selvfølgelig tage hensyn til, at søvnen bliver så behageligt som muligt. Samtidig vil du nok også gerne have den rette stemning af hygge og stil med gardinerne til soveværelset, for værelset bliver også brugt til meget andet end at sove.

  • Den gode søvn: Mørklægning i enten mørk eller lys farve vil være det optimale valg til at give dig eller jer den gode søvn. Plissegardiner og rullegardiner med mørklægning er den perfekte løsning til rummet.
  • Temperatur: Du kan med fordel vælge et gardin der kan regulerer og isolerer temperaturen, hvor gardiner med termoeffekt kan holde eller afspejle varmen.
  • Privatlivet: Hvis du bor i lejlighed eller i hus med vindue ud mod gaden, skal der selvfølgelig afskærmes fuldstændig for snagende øjne. Her er stort set alle typer af gardiner det perfekte valg til formålet.

Gardiner til badeværelset

Badeværelset er ligesom soveværelset, et rum hvor du gerne vil afskærme for, at personer kan kigge ind. Et gardin til badeværelset skal dog være lidt anderledes. I dette rum, skal du vælge et praktisk gardin der kan klare fugt, samtidig med, at det selvfølgelig skal være i en stil der passer ind. Persienner er gode mod fugt, dog ikke træpersienner som kan slå sig. Plissegardiner med den rette udluftning, kan sagtens holde til fugten, dog ikke hør eller bomuld, hvis der er meget fugt.