Gardiner til stuen? Find det helt rigtige i din stil

køb kvalitets gardiner til stuen

Stuen er det rum i hjemmet, hvor der skal slappes af. Derfor skal gardiner til stuen være i tråd med indretningen, og selvfølgelig også opfylde de funktionelle behov.

Nye gardiner kan give den helt rigtige atmosfære, og måske du søger netop en helt nye atmosfære i din stue, hvilket nye kontraster, mønstre eller tekstiler kan hjælpe med til.

Her har vi samlet forskellige gode råd og ideer, så du kan finde den helt rigtige gardin løsning. En løsning der tager højde for hjemmets sjæl, og måske hjælpe dig med at give en tiltrængt fornyelse i jeres stue samtidig med, at gardinerne selvfølgelig skærmer for solen og kan afdæmpe træk om vinteren.

Gardinshoppen.dk tilbyder mål-, pris- og 100% tilfredshedsgaranti

køb den gode kvalitets ved gardinshoppen

Du får kvalitets gardiner i rigtige mål og bedste pris, da du får prisgaranti, målgaranti og 100% tilfredshed eller pengene tilbage hos Gardinshoppen her

Hvad du skal overveje ved køb af gardiner til stuen?

Før du bestemmer dig for hvilket slags gardiner du skal have i stuen, så skal du tage højde for et par ting, som skal opfyldes, når der skal findes det helt rigtige til stuen.

 • Lyset: Sollys er en dejlig ting, der både varmet rummet og sjælen. Det kan dog også være irriterende, så her skal du finde den gode balance til rigtig lysindfald.
 • Genskin: Solen er irriterende, hvis du sidder foran computeren eller fjernsynet, og får genskin på skærmen. Her er mørke gardiner logisk nok en optimal løsning, men dog kunne transparent løsninger være den bedre løsning, hvor du både får hygge og tilstrækkelig med afskærmning.
 • Temperatur: Solen der står og bager ind det meste af dagen, vil varme rummet op, hvilket selvfølgelig kan være super dejligt, men samtidig også være ret så varmt. Her kan du regulerer varme ind og ud med den rigtige type af gardiner, for du kan købe gardiner med isolerende effekt.
 • Privatliv: Hvis du har stuevindue eller vinduer ud mod gaden, eller måske i et kvarter hvor der er frit indsyn til stuen, så skal der selvfølgelig være mulighed for at værne om privatlivet, hvilket er en af de primære grunde til gardiner. En god gardin løsning til store vinduespartier og terrassedøre der samtidig tager højde for lysindfald også, er lamel- eller panelgardiner. De lidt mindre vinduer, hvor et gardin skal tage sig godt ud og samtidig dække de funktionelle behov, er ”top down/bottom up” gardiner.
 • Beskyttelse: Solens stråler kan skade, og i forhold til hjemmet, er det møblerne der bliver falmet af for meget UV-stråling. Transparente gardinløsninger kan tage højde for dette, og samtidig give dig den rigtige mængde lys.

Stil dig selv spørgsmål om hvilket behov du har til gardiner ud fra ovenstående ting, og beslut dig dig så for, hvilket type af gardiner du skal vælge.
Mål dine vinduer op

Det smarte valg vil være, at først beslutte sig for, om gardinerne skal hænge i vinduesrammen eller udenpå. Derefter, er det altid godt, at måle op hvor stor vinduet er. Her kan du med fordel få tilsendt gratis farveprøver så du i ro og mag, kan tage bestik af, hvordan en bestemt farve vil tage sig ud – Bestil gratis farveprøve ved Gardinshoppen.dk her

Fordelen ved at måle op er, at du dermed kan få indtastet dine specifikke mål, og hurtigt få den rigtige pris på hver slags gardin type. Derved kan du skabe dig et overblik, hvilket jo især er vigtigt, hvis du regner på hvad gardiner til nyt hus koster.

Almindelige gardiner

brug det rigtige gardin til fjernsynsstuen
Ganske almindelige stofgardiner der hænger fra en gardinstang, er den klassiske løsning, og er af mange mennesker, forbundet med noget gammelt og umoderne. Det er dog en lidt dum formodning, for denne gardin løsning giver de fleste mulighederne for at skabe det helt rigtige udtryk.

Du får nemlig muligheden for flere forskellige ophæng, hvor du kan vælge mellem læg, rynkebånd, stofophæng eller kovser, helt ligesom du kan vælge at have den traditionelle parkering af gardinerne eller vælge til enten højre eller venstre.

Stoffet der er det væsentlige i gardinet, kommer i tre forskellige typer, hvor du selvfølgelig skal vælge de skræddersyede gardiner der passer perfekt.

Rullegardiner til stuen

brug rullegardiner til stuevinduet
Rullegardiner kan være den flotte og billige løsning til stuevinduer, hvor du får forskellige gode muligheder i både stil og funktionalitet.
Du får nemlig mulighed for at vælge mellem tre forskellige typer af rullegardiner

 • Transparent rullegardin – En god løsning hvis du ønsker lys ind i rummet, også selvom gardinet er rullet ned, og blokerer for irriterende solstråler.
 • Semitransparent rullegardin – Den gode løsning til dig, hvis du ønsker både mørklægning og lys, for den giver dig halv funktion af de to andre løsninger.
 • Mørklægningsrullegardin – Det oplagte valg hvor du skærmer af for lyset, så fjernsynet eller andet ikke bliver belastet af lyset. Der findes heldigvis mange mørklægningsrullegardiner, så det ikke nødvendigvis behøver være et sort rullegardin, men et sødt og lyst stof, der dog indeholder den skærmende belægning mod lys.

Find det gode udvalg af rullegardiner her

Plissegardiner

brug søde plissegardiner til stuevinduer
Plissegardiner til en stue tager sig godt ud, hvad end det er i hus eller lejlighed. Problemet er bare, at der findes rigtige mange forskellige typer, hvor du finder snorefri betjening, up and down og andre som du kan se her.

 • Med snoretræk: Fungerer på samme måde som persienner i bund og grund, hvor du kan trække dem op eller rulle ned alt efter behov.
 • Up and down: Du kan skubbe denne type op i toppen af vinduet, ned i bunden af vinduet eller justerer på midten ved at skubbe ned fra oven og op fra bunden. Kort sagt, du har frihed til at skærme af helt som du lyster, og samtidig får du et ret elegant, sødt eller stilfuldt udtryk, alt afhængig af dit farve og mønstervalg.
 • Snoretræk & wirestyr: Denne type giver dig et gardin der giver det flade udtryk med sin funktion af at være strukket ud. Perfekt til vinduer der skal åbnes og være skærmet af samtidig, hvilket jo gør sig gældende for tag- og skråvinduer.
 • Up & down m. wirestyr: Hvis du skal justerer lysindfaldet fra bund og top, så er denne type du monterer fastspændt i vinduet, måske den oplagte løsning til dit tag- eller loftsvindue.
 • Snorefri betjening: Du styrer denne type med et håndtag, du ruller gardinet op eller ned, med. Kan bruges til alle vinduer i stuen, hvor du selvfølgelig skal have mulighed for at nå betjeningen.
 • Snorefri betjening up & down: Dybest set det samme, du får bare muligheden for at rulle op fra bunden eller ned fra oven.
 • Touch snorefri betjening: En løsning der giver dig den snorefri betjening, bare ved at skubbe.

Find den rigtige type plissegardin til din stue her

Persienner

brug flotte kvalitets persienner i stuen
Persienner har været et populær valg i rigtig mange år, for man kan købe utrolig billige persienner, der samtidig kommer i helt neutrale farver der kan passe ind de fleste steder.

Den helt store fordel ved persienner er, at du nemt og hurtigt kan regulerer lyset og indsyn udefra, samtidig med, at du kan få lys ind og se ud. Ulempen er selvfølgelig, at lamellerne i persienner vil skærme af og kunne ses i vinduet, med mindre man trækker dem helt op.
Der findes mange lækre modeller, farver og materialer, hvor disse tre materialer er de mest hyppige:

 • Plastik – Plastik persienner er den billigste type, du hovedsageligt finder i byggemarkeder, Jysk og lignede steder
 • Metal – Persienner i metal materiale er de mest hyppige, som du både finder i standardløsninger og specialmål. Hvis du vælger specialmål, kan du finde mere end 50 forskellige farve nuancer, som med ret stor sandsynlig, også dækker over den farve der vil passe ind i din stue
 • TræTræpersienner er den dyreste løsning, men samtidig også den persienne løsning, der kan give dig et utroligt elegant snit i stuen.

Du finder metalpersienner med enten 16, 25 og 50 mm lameller, hvor træpersiennerne kun kan købes med 25 eller 50 mm lameller.

Find træpersienner i kvalitet ved Gardinshoppen

Panel- eller lamelgardiner

køb panelgardiner til de store stue vinduer
En løsning der startede ud som den gode kontor gardin løsning, der med tidens optimering har skabt en super flot løsning til hjemmet. Du får både stil, elegance og funktionalitet med at få lys ind eller afskærme på den helt rigtige måde.

Som gardiner til de store vinduepartier, er lamelgardiner den moderne løsning der giver et elegant snit over stuen. Du får en løsning, der kan minde lidt om persienner med lameller, men dog giver dig meget mere lys, og ikke mindst, en rigtig flot moderne stil.

Find det gode udvalg af panel- og lamelgardiner her