3 ting seriøse sportsudøvere gør for at optimere deres træning

Har man ikke selv begået sig en elitesports verden, er det ikke til at vide hvilket tips og tricks der benyttes til at holde sig i god form, eller til er speede sin recovery en smule op, efter en større performance. Det kan dog være en god idé at undersøge lidt nærmere, hvad de professionelle faktisk gør for at holde formen ved lige, og for at minimere risikoen for skader.

Der er mange penge involveret i professionel sport, og derfor går der også en masse forskning i at optimere atleters performance. Den forskning bliver så brugt til hele tiden at optimere sin performance og restitution.

I denne artikel giver vi 3 tips fra den professionelle sportsverden, som enhver amatør atlet også kan benytte til at blive endnu bedre til sin sport.

 

Restitution og forebyggelse af skade er vigtig

Når man får penge for at præstere, så er det også vigtigt at man indsætter alle kræfter på at gøre netop dette. Din løn og fremtid afhænger af, om du kan præstere når du skal. Derfor er det også vigtigt at man som atlet forsøger at undgå skader, for når man er skadet, præsterer man naturligvis ikke.

Derfor er det bedste man kan gøre at forebygge skader, således man kan udføre det job man er ansat til at gøre. Der er rigtig mange måder at gøre dette på, og det er et meget stort fokus på topatleter. Tag f.eks. Lebron James – han bruger flere millioner dollars fra egen lomme hvert år, blot til at pleje sin krop, således han kan præstere når han skal. For ham er det altså en investering. Og dette kan enhver sportsudøver som ønsker at se resultater tage med sig i sine træningsovervejelser.

 

Foamroller eller en massagepistol kan hjælpe restitution og hindre skader

Nu er det ikke alle der har millionbudgetter til at pleje sin krop, men de fleste har råd til en foam roller eller en massagepistol, og så gælder det bare om at afsætte tid af til, at bruge disse redskaber. Det er nemlig rigtig godt at massere sin muskler når man træner hårdt, og man forebygger på den måde skader og øger sin performance.

Professionelle atleter har fuldstændig styr på kosten

En anden ting som professionelle atleter har fuldstændig styr på, er kosten. Du kan ikke præstere på højeste plan, uden at spise ordenligt. Det er ligesom benzinen på din bil – den skal helst være den rigtige, og du kan altså ikke smide diesel på en benzinbil, og forvente at den kører optimalt.

Så hvis du er seriøs omkring din træning, gælder det om også at være seriøs omkring sin kost, for den kan hjælpe dig et stort stykke af vejen.