Cykelbriller

Cykelbriller

Ligegyldigt om man cykler for hyggens skyld, om man cykler mountainbike, eller om man cykler race, så er der en del ting, man kan gøre for at optimere oplevelsen.

Hvis man tilegner sig det rigtige udstyr, vil cykelturene uden tvivl blive både sjovere, mere komfortable og lettere. På denne side vil vi gerne guide dig til et essentielt stykke udstyr – cykelbriller. Disse briller medbringer mange fordele – for eksempel:

 • Du øger sikkerheden.
 • Du skærmer dine øjne mod dyr, grene osv.
 • Brillerne kan skærme for solen.
 • Det bliver lettere at cykle under regn eller andet nedbør.

Populære cykelbriller

Kan man få cykelbriller med styrke?

Det evige problem for personer, der bruger briller i hverdagen, er at sætte endnu et par briller udenover. Dette gælder med solbriller, nytårsbriller og naturligvis også cykelbriller. Der er heldigvis lavet smarte løsninger, hvor du kan få cykelbriller med styrke, så ét par briller er mere end rigeligt i dette tilfælde.

Du kan finde mange gode tilbud på nettet på disse, men først og fremmest bør du sikre dig, at du får fat i den rigtige styrke. Derfor bør du overveje at rådgive dig med din optiker, før du køber.

Cykelbriller test – hvor er kvaliteten i top?

Der er lavet flere grundige test og anmeldelser af forskellige briller. Disse tests kan du finde på nettet, hvor du også kan købe mange af brillerne. I dette afsnit kan du læse om nogle meget populære mærker, der sikrer dig en høj kvalitet.

 • Oakley:
  Dette mærke leverer ikke de billigste briller på markedet – langtfra. De tilbyder derimod nogle af de bedste cykelbriller på markedet. Så hvis du vil have det bedste af det bedste, så kan du med fordel skrive Oakley på din ønskeliste.
 • Adidas:
  Hvis du hellere vil gå en mindre stejl balancegang mellem pris og kvalitet, er Adidas et godt alternativ. Her finder du flere forskellige prisklasser, og du kan få et par gode cykel- og løbebriller til omkring 400 kroner.

Hvad bør man overveje inden køb?

Indtil videre har vi altså talt om styrke, kvalitet og pris. Men er der andre ting, man bør være opmærksom på, inden man køber? Herunder har vi samlet tre af de vigtigste kriterier, du bør stille til dit næste par cykelbriller:

 • Pasform
  For at opleve den højeste komfort og sikkerhed, bør brillerne matche dit ansigt.
 • Kvalitet
  Du kan tjekke holdbarheden og kvaliteten ved at sikre dig, at gummiet ved bøjlen og stængerne sidder godt fast.
 • Glas
  Glasset skal være af en synlig høj kvalitet, og de skal være lette at skifte ud, hvis dette bliver nødvendigt.

Med disse gode råd burde du være klar til at finde et par cykelbriller i en høj kvalitet og til en lav pris.

Derved kan din cykeltur bliver mere sikker og langt mere komfortabel, ligegyldigt om du bruger cykelbriller til mtb, landevejskørsel eller andet – god tur.