Cykelhandsker

Cykelhandsker

Har du en passion for cykling, og vil du gøre alt for at optimere dine resultater? Så kan du med fordel investere i noget udstyr, som kan hjælpe dig på landevejene.

En rigtig stor del af cykling er komfort. Der findes en masse stykker småudstyr, som kan hjælpe dig med at have en behagelig tur, så du kan fokusere på at cykle. Dette kan blandt andet være: Cykelbriller, cykelcomputer, cykelshorts, cykelbukser, cykeljakker… Og selvfølgelig cykelhandsker.

Handsker til cykling kan være utroligt behagelige og praktiske samtidig med, at de kan bidrage til sikkerheden på turen.

Populære cykelhandsker

Kan man købe cykelhandsker til vinter?

Du kan sagtens finde vinter cykelhandsker, hvis du gerne vil nyde landevejene, selvom det fryser en smule udenfor. I forlængelse af dette, kan du selvfølgelig også finde cykelhandsker til sommer.

Vinterhandskerne vil ofte være fremstillet i et solidt og varmt materiale, som beskytter mod frost, vind og vand. Sommerhandskerne findes ofte med korte fingre, og de vil ofte være fremstillet i et materiale, der tillader, at fingrene kan ånde.

Du skal altså gøre op med dig selv, hvad du har mest brug for, hvis du kun ønsker at købe ét par. Hvis du cykler lige meget hele året rundt, kan du også prøve at finde en overgangshandske, som kan bruges hele året. De fleste vil dog få mest ud af sommer cykelhandsker, da det ofte er i sommerhalvåret, at de fleste cykelryttere kommer ud på vejene.

Hvilke forskellige modeller er populære?

Der finder en masse forskellige typer, mærker og modeller, der er populære blandt danskerne. Derfor bliver der også foretaget en masse cykelhandske test, som er med til at bestemme, hvad der er bedst til prisen. I dette afsnit vil vi fremhæve nogle populære mærker.

  • GripGrab: GripGrab fremstillet handsker i flere forskellige prisklasser. De er dog kendte for kun at bruge de bedste materialer, og de fremstiller hovedsageligt produkter i en meget høj kvalitet.
  • Specialized: Specialized har også handsker i begge ender af prisspektret. Her kan du finde et par billige handsker til omkring 150 kroner på tilbud, og de har nogle virkeligt gode par til omkring 450 kroner, hvis du vil have en smule mere kvalitet.

Der findes naturligvis mange flere mærker, og i blandt de populære kan man nævne Roeckl, hvis handsker også er virkeligt praktiske, funktionelle og lækre.

Udover mærkerne skal du naturligvis også vælge en type. Du kan for eksempel vælge imellem handsker med eller uden gel, cykelhandsker til mtb (mountainbike) og meget andet.

Skal man vælge handsker med eller uden gel?

Cykelhandsker med gel kan medbringe mange fordele, men de er ofte også en smule dyrere. Derfor er det en god ide at vælge disse, hvis du har brug for dem, men hvis du ikke har, kan du få lige så stor glæde af et billigere par. Men hvem har brug for gel indlæg i handskerne?

Gel indlæggene medfører ofte, at der kommer en mindre belastning på nerverne i hånden, når du cykler. Så hvis du til tider oplever, at dine fingre sover på længere ture, kan dette forebygges gennem med gel.

Handskerne er altså bare et lille stykke udstyr, men de kan bidrage med en masse store fordele, hvis blot du finder det par, der passer dig. Så undgår du kolde, svedende, sovende og sårfyldte hænder, og derved bliver der mere energi til at nyde turen.