Cykeltrøjer

Cykeltrøjer

Moutainbiking og langdistancecykling er to af de sportsgrene, der virkelig vinder frem i Danmark i øjeblikket. Det er sport, der giver dig sunde udendørsoplevelser og får pulsen op på samme tid. For mange er det en lease for både krop og sjæl, når vinden suser i ørerne, og sveden drypper.

Enhver sport kræver det rette udstyr, og cykling er ingen undtagelse. Det er en sport, der ikke bare kræver de rette værktøjer, redskaber og den rette beskyttelse, men også det rigtige tøj. Og cykeltrøjen er en af de ting, der er nødvendig at have styr på.

Populære cykeltrøjer

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal vælge cykeltrøje?

Når du cykler vil du komme til at sved og har du ikke en cykeltrøje i det rigtige materiale betyder det, at du bliver fugtig og kold, hvilket betyder en forkølelse – mindst.

Når du vælger en cykeltrøje er det derfor vigtigt, at den er lavet af materiale, der lede sveden væk fra kroppen og samtidig tørrer hurtigt.

Når du cykler vil du svede, og det sted, de fleste af os sveder mest, er på ryggen. Derfor er noget af det vigtigste, du skal kigge efter, ventilationen på ryggen. Der skal være mulighed for at komme af med både varme og fugt, så du ikke bliver kold og våd ligeså snart, du går lidt ned i tempo.

Herudover er det vigtigt at trøjen sidder til, så den ikke vifter i vinden. Det vil nemlig også betyde, at du bliver hurtigere kold, når du sveder.

Skal du vælge en cykeltrøje uden, med korte eller med lange ærmer?

De fleste der cykler hele året har flere forskellige modeller i skabet med cykeltøj. Ligesom med resten af din garderobe handler det om at klæde sig på efter vejret.

Derfor er de ærmeløse og kortærmede trøjer bedste om sommeren, fordi de ud over at være køligere i modellen også ofte er fremstillet i lettere materiale.

Om vinteren og i de køligere måneder kan det være rart at have armene dækket helt og samtidig vælge en trøje i kraftigere kvalitet.

Alle modellerne findes i forskellige designs, så du kan finde både retro trøjer, moderne trøjer eller måske din favorit fra Touren.

Kan man få cykeltrøjer med logo?

Ligesom med fodbold og håndbold er det muligt at købe cykeltrøjer med print og logo efter de kendte ryttere.

Du kan finde både den grønne pointtrøje, den lyserøde og den prikkede samt den klassiske gule førertrøje, hvis du drømmer om en karriere som Ørnen fra Herning.

På samme måde kan du køre på de danske landeveje med Saxo Banks logo på din trøje eller et helt andet navn, hvis det er mere din stil.

Kan man få cykeltrøjer med print?

På nettet kan du bestille cykeltrøjer med print eller tryk. Du kan bestille trøjer til det lokale cykelhold eller dem, du følges med på arbejde om morgenen. Der er rig mulighed for at designe lige den trøje, du drømmer om både til dig selv og til dit team.

Du kan også finde færdige cykeltrøjer med print. Som oftest er det modeller, du kender fra de store ryttere og cykelløb som Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España – Les Grand Tours.

Der findes cykeltrøjer til enhver klasse. Er du med på et hyggehold, der cykler en tur om søndagen for at nyde naturen, eller forcere du de stejleste mountainbikeruter i landet, så kan du bruge en cykeltrøje.

Det kommer ikke an på, hvor god du er, eller hvor hurtigt det går – Alle skal have adgang til det bedste udstyr.