Cube Mountainbike

Cube Mountainbike

Når du køber en mountainbike er det vigtigt, at den er både solid, men også let at manøvrere rundt med. Cube er et både anerkendt og udbredt mærke, der laver alt fra crossbikes til hardtails og fully MTBere.

Når du skal vælge den rigtige cykelmodel, er der visse ting, der er værd at overveje. Vigtigst er det at gøre op med dig selv, hvad cyklen skal kunne holde til.

Ligeledes spiller størrelsen en stor rolle, for at du kan få den bedste og mest behagelige cykeloplevelse.

Populære cykler

Hvad er en Mountainbike eller MTB?

En mountainbike er en speciel form for cykel, der er fremstillet specielt til at køre i råt og kuperet terræn. Det er en cykel med kraftigt slet og brede dæk med groft mønster, for der bedst mulige greb på de svære overflader, så du kan køre selv i vådt og glat føre.

Når du køber en cykel fra anerkendte mærker som Cube, kan du være sikker på, at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten, lige meget hvilken model du køber.

Selv om der er både professionelle modeller og modeller, der er beregnet til nybegynderen, er kvaliteten helt den samme fra den ene ende af skalaen til den anden. Der er selvfølgelig forskel på, hvad cyklen kan, men selve cyklen er i højeste kvalitet.

Hvordan finder du den rigtige størrelse Cube mountainbike?

Når du skal købe en cykel, der skal kunne køre i alle former for vejr og på alt underlag, så er det også vigtigt, at den har den rigtige størrelse, så din performance lever op til cyklens potentiale.

Du vil som oftest kunne finde en størrelsesguide at gå ud fra på den side, hvor du bestiller din cykel, men den bedste løsning er altid – så vidt det er muligt – at du går ned og prøver dig frem, inden du køber.

Hvilken størrelse hjul skal jeg vælge?

Du kan indstille din cykel på både saddel og styr, men hjulene har den størrelse de har. På en mountainbike spiller netop diameteren på hjulene en stor rolle, når det kommer til at styre og manøvrere rundt.

De store cykelhjul (29”) gør det lettere at køre over forhindringer på stierne og ruterne, mens de mindre hjul (27,5”) gør det lettere at styre din mountainbike.

Det kan være svært som begynder at beslutte dig, derfor er der en god tommelfingerregel, du kan gå ud fra. Er du højere end gennemsnittet skal du vælge de store hjul, og er du mindre, så vælg de små.

Hvad skal jeg være ekstra opmærksom på, inden jeg køber en Cube mountainbike?

Som skrevet før, så går Cube ikke på kompromis med udstyret eller kvaliteten i det hele taget. Derfor kan du være ganske sikker på at få lige præcis det Cube lover, når du køber en af deres cykler.

Der er dog to ting, der er vigtige at vide noget om og holde styr på selv hos Cube:

  • Affjedring
  • Bremser

For at få det bedste ud af din cykel uden at skade kroppen mere end højst nødvendigt er begge tingene vigtige. De to ting adskiller også almindelige cykler fra mountainbikes.

På denne form for cykel har nemlig stor affjedring i forgaflen og skivebremser. Begge dele for at gøre det mere sikkert og behageligt at køre på cyklen.

Mountainbiking er en af de hurtigst voksende former for motion i Danmark. Der findes stier og ruter til netop denne sport i stort set alle landet byer med skove og bakker.

Det er ikke alene vigtigt at have den rigtige cykel, men i ligeså høj grad at køre de rigtige steder og sørge for at gøre det på den rigtige måde fra starten.

Får du fat i den helt rigtige Cube mountainbike fra starten, så er du garanteret mange timers sjov og hård udfordring, der er både sundt for krop og sjæl.