Etabler fitnesscenter derhjemme

Etabler fitnesscenter derhjemme

For langt de fleste af os er hverdagen ét stort sammensurium af ting, vi skal nå. Der er de faste førsteprioriteter såsom arbejde og familietid, og så er der alle de andre ting ved siden af som for eksempel træning, hobbyer, biografture, koncerter, og hvad der ellers betyder noget for dig. Træning er én af de ting, som rigtig mange af os prioriterer højt, både fordi det er godt for kroppen, men også fordi man opnår psykisk velvære ved det. Selvom træningen er én af de ting, mange prioriterer højt, kan det godt være svært at få tid til det. Derfor skal vi se på, hvordan man ved at etablere fitnesscenter i hjemmet kan få mere tid til træning såvel som mange andre ting, men også hvordan man sparer penge, fordi man slipper for at betale kontingent til træningscentret. Derudover kommer vi også ind på de maskiner og det udstyr, som kan optimere din træning.

Træn hjemme – derfor

Som vi allerede har været inde på, er der rigtig mange fordele ved at træne derhjemme. Den ene af dem handler om penge – mere præcist de penge, du sparer ved at træne hjemme. Der er ikke noget så utilfredsstillende som følelsen af at betale flere hundrede kroner om måneden til et fitnesscenter, man ikke bruger nok. Som tommelfingerregel siger man, at man skal træne tre gange om ugen, før man tjener sit medlemskab ind. I en travl hverdag er det ikke alle, der konsekvent får trænet tre gange om ugen, hvilket kan give følelsen af at miste penge.

En anden fordel handler om den tid, du sparer ved at træne hjemme. Forestil dig, at du i stedet for at cykle ned til træningscentret bare smutter hurtigt ned i kælderen eller ud i carporten, hvor du har etableret din hjemme træningsstation. Her får du overstået træningen relativt hurtigt, og du skal tilmed ikke bruge tid på hjemmetransport. Desuden slipper du også for at stå og vente i kø ved maskinerne i centret, fordi du kun er dig selv. På den måde får du skabt ekstra tid og luft i hverdagen til andre gøremål.

Hvad du skal huske

Nu hvor vi (måske) har overtalt dig til at begynde at træne hjemme, skal vi naturligvis også have styr på de forskellige maskiner og det udstyr, der er godt at have i dit personlige træningscenter.

Lad os starte med maskinerne, hvor eksempelvis en motionscykel og et løbebånd er et rigtig godt sted at starte(tjek Løbesiden). Begge maskiner er stabile og effektive måder at få trænet kondition og med stor mulighed for variation, og de er lette at supplere med andre, mindre typer træningsudstyr.

Det mindre udstyr, som er godt at have med fra begyndelsen, er for eksempel håndvægte, TRX-udstyr, kettle bells eller en yogamåtte. Sammen med maskinerne giver dette udstyr rig mulighed for god og varieret træning til hele kroppen, ligesom det både lægger op til styrke- og konditionstræning.