Guide: Nybegynder i klatring

Som nybegynder i klatring kan der hurtigt opstå udfordringer i forhold til teknikker og at overskride egne grænser. Klatring udfordre hele din krop og dit sind, og det er en god måde at træne på en ny og anerledes måde. Som nybegynder i klatre-universet, så er det en god ide at bruge tid på de forskellige teknikker og klatrebaner. 

Find ud af om klatring er noget for dig

Som med alt andet sport, så kræver det øvelse at blive rigtig god til klatring. Det kræver derfor mange timers træning, som man skal lægge i et klatrecenter. Hvis intentionen er i første omgang at prøve klatring som en sjov aktivitet, så kan det anbefales at klatre i nærheden af København. Her findes en god klatrepark, der har plads til hele familien. Her kan du med andre ord prøve at klatre i sikre omgivelser og finde ud af om sporten har din interesse og om det er noget, du skal gøre mere fast. Det kan være en gode måde for hele familien at stifte bekendskab med klatring og for vennegruppen, hvis man ønsker at prøve noget nyt sammen.

Øvelse gør mester 

Klatring er en sportsgren, hvor det gamle udtryk “øvelse gør mester” virkelig kommer til sin ret. Klatring er meget krævende, og det er en sport, der udfordre alle muskler i kroppen. Som nybegynder i sporten, så skal man bruge mange timer på at øve sig på forskellige klatrebaner. Klatring kræver at man mestre de svære teknikker, så man kan klatre på lige strækninger, rundt om hjørner og skrå vægge. Klatring er en meget dynamisk sport, der hele tiden ændre sig og man kan udfordre sig selv på nye baner, der har et mere krævende niveau.

Klatring som ekstremsport 

Når man føler, at de gængse klatrebaner bliver for trivielle, så kan man rykke klatringen udenfor. Klatring kan gå under kategorien ekstremsport, hvis man vælger at klatre i ude i naturen. Udenfor kommer man til at opleve nye udfordringer, som man ikke kan få på samme måde i en klatrepark eller en klatrehal. Naturen byder på mange forhindringer og der findes mange gode klatremuligheder i Danmark, men især også i vores nabolande; Sverige og Norge. Her byder naturen på et andet terræn med stejle klippevægge og bjerge. Hvis du ønsker at tage klatringen til et nyt niveau udenfor, så er det dog vigtigt, at du har det rette udstyr og sørger for at sikkerheden altid er i fokus. Eftersom det er en ekstremsport, så er det vigtigt, at man har respekt for det sted man klatre.